Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A hívő ember az Úr érkezését várja

Advent első vasárnapján alázatos királyként érkezik a Megváltó, majd hét nap múlva bevonul Jeruzsálembe, ahol a hitével küszködő Keresztelő Szent János alakja jelenik meg. Negyedik hét a beteljesülés, amikor a mártírok véráldozata révén a hívő a mennyek országában nyeri el jutalmát.

Advent a várakozás időszaka, amikor megtelik az emberek szíve szeretettel. Jelentése eljövetel; olyan valaki érkezik közénk, aki szeret bennünket. A gyertyagyújtással a régi evangéliumi igéket követjük, melyek üzenete a mécsesek színében is megjelenhet – mondta Blatniczky János Dániel. A lelkész tovább folytatta: Advent első vasárnapján elővehetjük az ezüstösen csillogó gyertyákat, egy hét múlva már az arany színű gyertyát gyújtjuk meg a dicsőség jeléül. Következő hét végén a lila a bizonytalan hitet jelképezi, advent negyedik vasárnapján pedig piros gyertya kerül a koszorúra. A mártírok vérére utaló szín azt fejezi ki, hogy a hit végül diadalmaskodik, és megérkezünk a mennyek országába.
Az evangélikus lelkész várja a híveket a beledi imaterembe: vasárnaponként tíz órakor, hétköznap pedig szerdai napokon, délután ötkor kezdődik a mise. A négygyermekes családapától lelkészi hivatása megköveteli a rugalmas hozzáállást, így év végéhez közeledve igyekszik eleget tenni a hívek elvárásainak.

Beküldés dátuma: 2016. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek