Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hivatásosok számítanak az önkéntesek segítségére

Varga István tűzmegelőzési osztályvezető elmondta: idén először indult a kapuvári Pátzay-iskola gyermekcsapata. A tűzoltó őrnagy szerint a sikerhez a felszerelésen kívül jól felkészült versenyzők kellenek, akik adottak voltak a beledi sportpályán. – Mi hivatásosok mindenképpen számítunk az önkéntesek segítségére, főleg azokra, akik gépjárműfecskendővel is rendelkeznek – tette hozzá az osztályvezető.
Pénzváltó  Sándor tíz éve vette át a – visszajelzések alapján hatékony beavatkozást végző – beledi önkéntes tűzoltók vezetői feladatait, előtte pedig beosztottként vett részt az egyesület életében. A tizenhárom aktív taggal működő szervezet korösszetétel szempontjából nagyon heterogén, mert a tizenévesektől kezdve a negyvenedik x-üket betöltött személyekig mindenki részt vesz a munkában. A parancsnok reméli, hogy jövőre már ificsapatuk is lesz, hiszen van utána érdeklődés. A tűzesetekhez, műszaki mentésekhez, valamint a szélsőséges időjárás okozta kárfelszámoláshoz kivonult önkéntesek technikai felszerelését Pénzváltó Sándor közepesnek ítélte meg: 800-as motorfecskendővel, Németországból kapott Mercedes tűzoltóautóval, megfelelő mennyiségű szivattyúval, tömlőkkel, áramfejlesztővel, láncfűrésszel rendelkeznek. Minden vonulásuk más, ezért  nem lehet előre felkészülni, az élet hozza a feladatokat – jegyezte meg a belediek parancsnoka. Hozzátette: az önkéntes tagok által többféle szakma képviselteti magát az egyesületben. Mint ahogy korábban a tetőcserénél, a szertár felújításakor is tökéletes munkát végeztek a fiúk. A gyenge anyagi háttérrel rendelkező kis egyesület éves tagdíja szinte csak jelképes összeg, ezért az önkéntesek sok mindent hozzáadnak a fejlesztésekhez, de pályázatok nélkül nem lennének képesek fenntartani magukat.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.