Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hivatásosok számítanak az önkéntesek segítségére

Varga István tűzmegelőzési osztályvezető elmondta: idén először indult a kapuvári Pátzay-iskola gyermekcsapata. A tűzoltó őrnagy szerint a sikerhez a felszerelésen kívül jól felkészült versenyzők kellenek, akik adottak voltak a beledi sportpályán. – Mi hivatásosok mindenképpen számítunk az önkéntesek segítségére, főleg azokra, akik gépjárműfecskendővel is rendelkeznek – tette hozzá az osztályvezető.
Pénzváltó  Sándor tíz éve vette át a – visszajelzések alapján hatékony beavatkozást végző – beledi önkéntes tűzoltók vezetői feladatait, előtte pedig beosztottként vett részt az egyesület életében. A tizenhárom aktív taggal működő szervezet korösszetétel szempontjából nagyon heterogén, mert a tizenévesektől kezdve a negyvenedik x-üket betöltött személyekig mindenki részt vesz a munkában. A parancsnok reméli, hogy jövőre már ificsapatuk is lesz, hiszen van utána érdeklődés. A tűzesetekhez, műszaki mentésekhez, valamint a szélsőséges időjárás okozta kárfelszámoláshoz kivonult önkéntesek technikai felszerelését Pénzváltó Sándor közepesnek ítélte meg: 800-as motorfecskendővel, Németországból kapott Mercedes tűzoltóautóval, megfelelő mennyiségű szivattyúval, tömlőkkel, áramfejlesztővel, láncfűrésszel rendelkeznek. Minden vonulásuk más, ezért  nem lehet előre felkészülni, az élet hozza a feladatokat – jegyezte meg a belediek parancsnoka. Hozzátette: az önkéntes tagok által többféle szakma képviselteti magát az egyesületben. Mint ahogy korábban a tetőcserénél, a szertár felújításakor is tökéletes munkát végeztek a fiúk. A gyenge anyagi háttérrel rendelkező kis egyesület éves tagdíja szinte csak jelképes összeg, ezért az önkéntesek sok mindent hozzáadnak a fejlesztésekhez, de pályázatok nélkül nem lennének képesek fenntartani magukat.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.