Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hivatásosok számítanak az önkéntesek segítségére

Varga István tűzmegelőzési osztályvezető elmondta: idén először indult a kapuvári Pátzay-iskola gyermekcsapata. A tűzoltó őrnagy szerint a sikerhez a felszerelésen kívül jól felkészült versenyzők kellenek, akik adottak voltak a beledi sportpályán. – Mi hivatásosok mindenképpen számítunk az önkéntesek segítségére, főleg azokra, akik gépjárműfecskendővel is rendelkeznek – tette hozzá az osztályvezető.
Pénzváltó  Sándor tíz éve vette át a – visszajelzések alapján hatékony beavatkozást végző – beledi önkéntes tűzoltók vezetői feladatait, előtte pedig beosztottként vett részt az egyesület életében. A tizenhárom aktív taggal működő szervezet korösszetétel szempontjából nagyon heterogén, mert a tizenévesektől kezdve a negyvenedik x-üket betöltött személyekig mindenki részt vesz a munkában. A parancsnok reméli, hogy jövőre már ificsapatuk is lesz, hiszen van utána érdeklődés. A tűzesetekhez, műszaki mentésekhez, valamint a szélsőséges időjárás okozta kárfelszámoláshoz kivonult önkéntesek technikai felszerelését Pénzváltó Sándor közepesnek ítélte meg: 800-as motorfecskendővel, Németországból kapott Mercedes tűzoltóautóval, megfelelő mennyiségű szivattyúval, tömlőkkel, áramfejlesztővel, láncfűrésszel rendelkeznek. Minden vonulásuk más, ezért  nem lehet előre felkészülni, az élet hozza a feladatokat – jegyezte meg a belediek parancsnoka. Hozzátette: az önkéntes tagok által többféle szakma képviselteti magát az egyesületben. Mint ahogy korábban a tetőcserénél, a szertár felújításakor is tökéletes munkát végeztek a fiúk. A gyenge anyagi háttérrel rendelkező kis egyesület éves tagdíja szinte csak jelképes összeg, ezért az önkéntesek sok mindent hozzáadnak a fejlesztésekhez, de pályázatok nélkül nem lennének képesek fenntartani magukat.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.