Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hideg és meleg víz jótékony hatása

A külföldi partner meghívásának tett eleget a néhány fős kapuvári küldöttség, amikor rövid találkozón vett részt Csehországban. A megbeszélések során olyan kooperációban állapodtak meg, mely hosszú távon gyümölcsöző lehet mindkét fél számára – tájékoztatta a televízió nézőit Németh Csóka Gábor, a látogató csoport egyik tagja. A főleg hidegvíz-kúrájáról ismert 12.500 lakosú, völgyben elterülő, több mint ezer méteres hegyekkel körbeölelt Jeseníkben a vendégek megismerkedtek a speciális gyógykezeléssel, melynek lényege, hogy a víz áldásos hatása után ivókúrán vesznek részt a páciensek, amit kötelező gyaloglás és torna követ. A tapasztalatok szerint többféle betegségre hatásos a módszer, de elsősorban az érrendszeri és bőrbajokkal küszködőknek ajánlják.
A termálvízzel rendelkező Kapuvár és Jeseník vezetői úgy gondolják, hogy olyan harmadik piacon kellene közösen megjelenniük, ahol kamatoztathatnák a két eltérő gyógykultúrát. Hatékony marketing kampány után Németh Csóka Gábor lát az együttműködésben lehetőséget, sőt a betegek csereüdültetése is szóba kerülhet. A hegyes vidéken elterülő, 620 méter magasan fekvő csehországi gyógyhelyet régen nehéz volt megközelíteni, de ma már jó a közlekedés, így a Kapuvárra érkező páciensek akár Jeseníkben gyógyulhatnának tovább. Igaz, hogy személygépkocsival legalább négy-öt órás lenne az út, de a gyönyörű táj kárpótolná a fáradságot. Amennyiben a tárgyalások olyan szinte jutnak, hogy már a részleteket kell kidolgozni, akkor számítanak az orvosok szaktudására is, valamint Lukács László követségi elsőtitkár további hatékony közreműködésére.
A rábaközi település a folytatást úgy képzeli el, hogy jövőre a cseh üdülőváros főpolgármestere látogat Kapuvárra, ahol tovább pontosítják a körvonalazódó együttműködést. A kapuvári alpolgármester szerint két-három éven belül meglesz az összefogás gyakorlati eredménye. Ha mindkét önkormányzat nyitott, és a civil szervezetek megtalálják a közös hangot egymással, akár kulturális és sport területen is elképzelhető a kollektív munka.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.