Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hideg és meleg víz jótékony hatása

A külföldi partner meghívásának tett eleget a néhány fős kapuvári küldöttség, amikor rövid találkozón vett részt Csehországban. A megbeszélések során olyan kooperációban állapodtak meg, mely hosszú távon gyümölcsöző lehet mindkét fél számára – tájékoztatta a televízió nézőit Németh Csóka Gábor, a látogató csoport egyik tagja. A főleg hidegvíz-kúrájáról ismert 12.500 lakosú, völgyben elterülő, több mint ezer méteres hegyekkel körbeölelt Jeseníkben a vendégek megismerkedtek a speciális gyógykezeléssel, melynek lényege, hogy a víz áldásos hatása után ivókúrán vesznek részt a páciensek, amit kötelező gyaloglás és torna követ. A tapasztalatok szerint többféle betegségre hatásos a módszer, de elsősorban az érrendszeri és bőrbajokkal küszködőknek ajánlják.
A termálvízzel rendelkező Kapuvár és Jeseník vezetői úgy gondolják, hogy olyan harmadik piacon kellene közösen megjelenniük, ahol kamatoztathatnák a két eltérő gyógykultúrát. Hatékony marketing kampány után Németh Csóka Gábor lát az együttműködésben lehetőséget, sőt a betegek csereüdültetése is szóba kerülhet. A hegyes vidéken elterülő, 620 méter magasan fekvő csehországi gyógyhelyet régen nehéz volt megközelíteni, de ma már jó a közlekedés, így a Kapuvárra érkező páciensek akár Jeseníkben gyógyulhatnának tovább. Igaz, hogy személygépkocsival legalább négy-öt órás lenne az út, de a gyönyörű táj kárpótolná a fáradságot. Amennyiben a tárgyalások olyan szinte jutnak, hogy már a részleteket kell kidolgozni, akkor számítanak az orvosok szaktudására is, valamint Lukács László követségi elsőtitkár további hatékony közreműködésére.
A rábaközi település a folytatást úgy képzeli el, hogy jövőre a cseh üdülőváros főpolgármestere látogat Kapuvárra, ahol tovább pontosítják a körvonalazódó együttműködést. A kapuvári alpolgármester szerint két-három éven belül meglesz az összefogás gyakorlati eredménye. Ha mindkét önkormányzat nyitott, és a civil szervezetek megtalálják a közös hangot egymással, akár kulturális és sport területen is elképzelhető a kollektív munka.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.