Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A helyi tehetségekre alapozzák a focit

A téti fociklub elnöke, a váci származású Sima Károly 1997 óta mondhatja magát helybelinek, és 2006-ban jelöltek ki a csapat élére. A civilben mezőgazdasági technikus sporttal való kapcsolata szülővárosában kezdődött: már fiatalon átjárt a fővárosi népstadion kettős rangadóira, illetve válogatott mérkőzéseire. A hatvan-hetvenezer néző között olyan jobbnál jobb focisták játékát követhette nyomon élőben, mint Albert Flórián, Rákosi, Novák és Mészöly. A téti labdarúgók sem panaszkodhatnak, mert képesített edzők foglalkoznak minden korosztállyal. A klubot irányító vezetőség anno úgy döntött, hogy kizárólag helyi játékosokra alapozza a szervezett labdajátékot, ezért széles utánpótlás-nevelési bázist építettek ki. A helyzet nem változott az évek során: – Büszkén mondhatom, hogy csak tétiekkel van az első csapat is feltöltve – jelentette ki Sima Károly, aki szerint a fiatalok hordozzák magukban a jövő lehetőségeit. Azzal, hogy saját környezetükben keresik a tehetségeket, a mai labdarúgás egyik betegségére találtak gyógyírt, ami szerint már az amatőr szinten is pénzért fociznak a játékosok. – Pillanatnyilag a megyei első osztályban játszunk. Nem remekelünk ebben az évben, és most az utolsó előtti helyen vagyunk, de a cél mindenképpen a bent maradás. Győrszemere, Ménfőcsanak, Jánossomorja és Beled játékosaival kel megküzdeniük a jobb helyezésért. Sima Károlynak utóbbiakról  jó véleménye van: lelkes, hajtós csapat, akik biztos, hogy továbbra is hozzák az eredményeket. A tétiek mérkőzéseire százötven-kétszáz néző szokott kilátogatni a pályára, de ha a csapat összeszedi magát és jó játékot produkál, akkor ez a szám növekedni fog. A csapat zöme megfelelő technikai tudású huszon egynéhány éves amatőrökből áll, ezért inkább az erőnléti állapotukat kell fejleszteni. Az elnök úgy gondolja, a tizennyolc játékosnak nem ment simán a tavaly őszi szezonra való felkészülés, ezért még a tél előtt edzőváltást is kezdeményeztek. A szakember szerint amennyiben legközelebb jobban sikerül az alapozó időszak, még bármi lehet, akár a tabella előkelőbb helyére is kerülhetnek.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 13.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.