Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hazai földműveseké legyen a magyar föld!

Dr. Fazekas Sándor harmadik alkalommal kapcsolódott be a Fidesz-KDNP parlamenti politikusainak országjáró rendezvénysorozatába, s ezúttal Csornán tartott rövid sajtóbeszélgetést, majd részt vett a 3. számú választókerület közéleti fórumán. Gyopáros Alpár tőle szokatlan módon jellemezte a vendéget, ugyanis a Népszabadság egyik tavalyelőtti cikkéből idézett: dr. Fazekas Sándor a szocialista politikusok véleménye szerint is hatalmas munkabírású, gyakorlatias, és a kimondott szóhoz ragaszkodó, jó értelemben véve megszállott ember.

Dr. Fazekas Sándor mondandójának elején közölte: a Kisalföldre úgy tekint, mint az ország egyik legerősebb mezőgazdasági vidékére, Csornáról pedig annyit tudott, hogy itt található a premontrei rend egyik bázisa, hogy ez a város gazdag történelmi múlttal rendelkezik, továbbá dr. Áder János köztársasági elnök szülőföldje. A vidékfejlesztési miniszter az Arany János iskolában szervezett közéleti fórumon a mezőgazdaságon belül kiemelten foglalkozott a földtörvénnyel, melynek szerinte legfontosabb rendelkezése, hogy a mai helyzettel ellentétben csak földműves vásárolhat földet. Megszűnnek a spekulációs céllal beszerzett birtokok, mert azok a helyben, illetve a 20 kilométeres körzeten belül lakó igénylők jutnak hozzá, akik ténylegesen meg is művelik, s ugyanez fog vonatkozni a haszonbérletekre is. A jogi személyek bizonyos feltételek mellett élhetnek a lehetőséggel, s a hatóságok mellett megjelenik az állam, melynek elővásárlási joga lesz az összes földterületre – mondta dr. Fazekas Sándor.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.