Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hazai földműveseké legyen a magyar föld!

Dr. Fazekas Sándor harmadik alkalommal kapcsolódott be a Fidesz-KDNP parlamenti politikusainak országjáró rendezvénysorozatába, s ezúttal Csornán tartott rövid sajtóbeszélgetést, majd részt vett a 3. számú választókerület közéleti fórumán. Gyopáros Alpár tőle szokatlan módon jellemezte a vendéget, ugyanis a Népszabadság egyik tavalyelőtti cikkéből idézett: dr. Fazekas Sándor a szocialista politikusok véleménye szerint is hatalmas munkabírású, gyakorlatias, és a kimondott szóhoz ragaszkodó, jó értelemben véve megszállott ember.

Dr. Fazekas Sándor mondandójának elején közölte: a Kisalföldre úgy tekint, mint az ország egyik legerősebb mezőgazdasági vidékére, Csornáról pedig annyit tudott, hogy itt található a premontrei rend egyik bázisa, hogy ez a város gazdag történelmi múlttal rendelkezik, továbbá dr. Áder János köztársasági elnök szülőföldje. A vidékfejlesztési miniszter az Arany János iskolában szervezett közéleti fórumon a mezőgazdaságon belül kiemelten foglalkozott a földtörvénnyel, melynek szerinte legfontosabb rendelkezése, hogy a mai helyzettel ellentétben csak földműves vásárolhat földet. Megszűnnek a spekulációs céllal beszerzett birtokok, mert azok a helyben, illetve a 20 kilométeres körzeten belül lakó igénylők jutnak hozzá, akik ténylegesen meg is művelik, s ugyanez fog vonatkozni a haszonbérletekre is. A jogi személyek bizonyos feltételek mellett élhetnek a lehetőséggel, s a hatóságok mellett megjelenik az állam, melynek elővásárlási joga lesz az összes földterületre – mondta dr. Fazekas Sándor.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 05.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.