Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A hazai földműveseké legyen a magyar föld!

Dr. Fazekas Sándor harmadik alkalommal kapcsolódott be a Fidesz-KDNP parlamenti politikusainak országjáró rendezvénysorozatába, s ezúttal Csornán tartott rövid sajtóbeszélgetést, majd részt vett a 3. számú választókerület közéleti fórumán. Gyopáros Alpár tőle szokatlan módon jellemezte a vendéget, ugyanis a Népszabadság egyik tavalyelőtti cikkéből idézett: dr. Fazekas Sándor a szocialista politikusok véleménye szerint is hatalmas munkabírású, gyakorlatias, és a kimondott szóhoz ragaszkodó, jó értelemben véve megszállott ember.

Dr. Fazekas Sándor mondandójának elején közölte: a Kisalföldre úgy tekint, mint az ország egyik legerősebb mezőgazdasági vidékére, Csornáról pedig annyit tudott, hogy itt található a premontrei rend egyik bázisa, hogy ez a város gazdag történelmi múlttal rendelkezik, továbbá dr. Áder János köztársasági elnök szülőföldje. A vidékfejlesztési miniszter az Arany János iskolában szervezett közéleti fórumon a mezőgazdaságon belül kiemelten foglalkozott a földtörvénnyel, melynek szerinte legfontosabb rendelkezése, hogy a mai helyzettel ellentétben csak földműves vásárolhat földet. Megszűnnek a spekulációs céllal beszerzett birtokok, mert azok a helyben, illetve a 20 kilométeres körzeten belül lakó igénylők jutnak hozzá, akik ténylegesen meg is művelik, s ugyanez fog vonatkozni a haszonbérletekre is. A jogi személyek bizonyos feltételek mellett élhetnek a lehetőséggel, s a hatóságok mellett megjelenik az állam, melynek elővásárlási joga lesz az összes földterületre – mondta dr. Fazekas Sándor.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 05.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.