Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A hatodikas fiú megnyerte élete első informatika versenyét

Gábor Dávid játszva tanul, mert neki szórakozás a programozás. A jövő szoftverfejlesztője rég meghaladta a felhasználói szintet, és ha tüskéshátú barátjához hasonló szorgalommal folytatja a számítógéppel való ismerkedést, minden bizonnyal szép jövő áll előtte, hiszen a munkáltatók két kézzel kapnak a jól képzett IT-szakemberekért.

Gábor Dávid, a kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium 12 éves tanulója – az 5-6. osztályosok korcsoportjában – első helyezést ért el a Logo Országos Számítástechnikai Tanulmányi Versenyen. A rendszerszemléletű feladatmegoldáson alapuló Logo programozási nyelv – grafikai eszközkészletével – különböző alakzatok rajzolhatóak. Dávidot önszorgalma mellett felkészítő tanára, Szakály Zsolt segítette az országos első hely megszerzésében.
A kis gimnazista saját játékprogramokat ír csak úgy, önmaga szórakoztatására. Külső segítség nélkül, a saját fantáziájára és tudására alapozva készítette el a következő PC-s alkalmazást: a süni összekapkodja a potyogó almákat, de igyekeznie kell, mert ha nem elég gyors, a gyümölcs a földre kerül, ami a tüskés állatnak egy élet elvesztegetését jelenti. Gábor Dávid előtt viszont ott a lehetőségekkel teli szép jövő. További sok sikert kívánunk neki.

Beküldés dátuma: 2016. 06. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek