Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Hajnalcsillag Dalkör önálló esttel zárta az idei esztendőt

A Téten élő Hajnal Nikolett a helyi általános iskolában tanít. Jelenleg másodikas tanulókkal foglalkozik, s ezzel párhuzamosan az ötödik és a nyolcadik évfolyamon énekórákat tart, valamint vezeti az iskolai énekkart. Nikolett zenei pályafutása Téten indult, ahol első hangszere a furulya volt, majd a győri Liszt Ferenc Zeneiskola hegedű szakára került. A gimnázium befejezése után a szombathelyi főiskolán folytatta tanulmányait, ahol tanítói, ének-zene tanári és néptánc szakoktatói képesítést szerzett. – Az éneklésnek régóta szerepe van az életemben, hiszen nagyapám és nagybátyám is ezzel a műfajjal foglalkoztak. Így szerettem meg a magyarnótát, és kezdtem el tanulni Tarnai Kiss László nóta- és dalénekestől. Nemrég bekerültem a Nótasztár tíz legjobbja közé – mondta Hajnal Nikolett, aki egyre inkább úgy látja, hogy mind nagyobb szerepet kap hazánkban a magyarnóta. A Nóta TV által elindított többfordulós versenyről jó véleménnyel van, mert a tehetségkutató alkalmat teremt a megmérettetésre, továbbá ráirányítja az emberek figyelmét a régi, de kedvelt dalokra. Mint versenyző sokat tanult a szakmai zsűri véleményéből. Magasabb szintű megmérettetésre nem vágyik, hiszen  nemrég megkapta az „Aranykoszorús előadóművész” minősítést, 2011-ben pedig a Lerner Ferenc-díjat vehette át.

Hajnal Nikolett még főiskolás korában vállalta el a néhai KeresztKálmán által 2006-ban felélesztett téti dalkör szakmai vezetését, melynek jelenleg 22 aktív tagja van. – Mindenhol szerepelünk, ahol lehet. Negyedik éve, hogy részt veszünk a téti katolikus templom adventi műsorán, de ott vagyunk a különböző falunapokon, nyugdíjas rendezvényeken – fogalmazott a karnagy.

– Téten mindig nagy hagyományai voltak az éneklésnek – mesélte a dalos csapat elnöke.
Az egyik győri multinacionális cégnél gépészmérnökként foglalkoztatott Lakatos György a Jedlikben szerezte meg a géplakatos szakmát, majd Sopronban a főiskolai diplomát. A tősgyökeres téti fiatalember foglalkozásából nehéz lenne következtetni egyesületi tevékenységére, pedig az indulás óta tagja a dalkörnek. Kereszt Kálmán sajnálatos halálesete után őt kérték fel az egyesület elnöki tisztére. Pozíciójából adódik a fellépések szervezése, kapcsolattartás a partnerekkel, valamint a pénzügyek ellenőrzése és a finanszírozás gördülékeny biztosítása. Lakatos György ennél is fegyelmezettebb társasággal szeretne együtt dolgozni, mert a próbákra kevesebben jönnek el, mint a fellépésekre. A tagság nagy része az idősebb korosztályból kerül ki, de az általános iskola énekkarosai talán fiatalítani fogják a társaságot.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.