Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A győztes csapat tudásának és dr. Áder Jánosnak köszönhetően Strasbourgba utazott

Dr. Áder Jánost, még mint európai uniós parlamenti képviselőt kérték fel a vetélkedő védnöki tisztének betöltésére, de az élet azóta még felelősségteljesebb szerepet szánt neki, ezért a csornai rendezvényen nem tudott megjelenni. Takácsné Nagy Gabriella, a vetélkedő főszervezője most már a köztársasági elnöknek köszönte meg, hogy elvállalta a versenyen résztvevő tanulók ajándékainak szponzorálását. Gyopáros Alpár nem az idősebbeket, hanem a rendezvény főszereplőit, vagyis a gyerekeket szólította meg először, ugyanis ők jóval előbbre tartanak. Hogy miben is? A fiatalok többet tudnak az Európai Unióról, hisz szinte beleszülettek abba a korba, amely magával hozta a 27 tagállamból álló gazdasági és politikai egyesülést. Az országgyűlési képviselő a tanulókat arra kérte, hogy legyenek mindig büszkék magyarságukra.

A csornai és környező települések általános iskolásai vetélkedtek.
A házigazdai szerepet is betöltő csornai Széchenyi tanulóin kívül a farádi, a bágyogszováti, a bősárkányi, a kónyi és a csornai katolikus iskola csapatai vettek részt a versenyen. A meghívott vendégek között szerepelt a csornai Széchenyi volt igazgatója, Némethné Fülöp Terézia. A megyei kormányhivatal oktatási főosztályának vezetője mindig szívesen visszatér a régi alma materba, ahol talpraesett és okos diákokkal találkozhat újra. A zsűri soraiban foglalt helyet Szalayné Galambosi Tímea, a csornai könyvtár és művelődési központ igazgatója, valamint Pavlóczki Béla, a csornai Csukás iskola történelemtanára. Németh Lászlót az elnöki feladatok betöltésére kérték fel.
Az iváni általános iskola igazgatóját leginkább az nyűgözte le, hogy milyen magabiztosan használják a diákok a digitális táblát. Az iskolások  térképismeretben szintén otthonosan mozogtak, ezért szinte valamennyi csapat elérte a harminchoz közeli, magas pontszámot. A pedagógus megosztotta velünk az utóbbi években szerzett tapasztalatait: miközben a gyerekek egyre kevésbé tudnak építeni a tankönyvekre, annál inkább brillíroznak a felkészülési segédanyagokkal. Érdekes feladatnak bizonyult a versenyen a különböző európai országok ételspecialitásainak bemutatása, valamint a nyelvi készségeket feltételező tréfás levél értelmezése is. A képekkel illusztrált prezentáció olyan jól sikerült, hogy aki látta, biztos kedvet kap arra, hogy bebarangolja hazánk nyugati tájait, sőt, a Fertő másik oldalát is.

Talabér Krisztián, Szabó Viktória, Gyűrű Karina, és Márk Dániel más-más témakörből készült fel, s mindegyikük egyedül ugrott neki a feladatnak. A lányok és a fiúk a leghamarabb a térképes bejelöléssel végeztek,  de a legnehezebb az uniós országok kiragadott képek alapján történő felismerése volt. A csornai széchenyisek a görög Pantheon makettjét mutatták be, valamint összeállították a népre jellemző speciális ételkínálatot. A 12-es sorszámmal induló csapat tagjai kiváló szereplésükért megkapták az I. helyezettnek járó fődíjat, vagyis a négynapos strasbourgi utazásra szóló meghívót.
Beküldés dátuma: 2012. 06. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.