Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gyermekek rajzaikon keresztül üzennek

A csornai Arany János iskola eltérő tanterv szerint oktató intézményeknek hirdette meg   „Csodálatos vízi világ” című legutóbbi rajzpályázatát, melynek eredményhirdetését az „Alkoss a természet kincseiből” elnevezésű megyei rendezvény keretében tartották meg. Szilágyiné Jéger Teréz és Pápai Miklós művésztanárok rangsorolták a gyermekek által készített képeket, Bella Imréné pedig a tárgyi alkotások díjazásának szempontjait mondta el.
Nagy szerepe van a természet megismerésének az önértékelésben és az érzelmek kifejezésében, s ugyanígy segítségére lehet a gyermekeknek szorongásainak és félelmeinek feloldásában. Az idejekorán felismert jó tulajdonságokat különböző módszerekkel lehet fejleszteni – hangsúlyozta Lechner Aranka. Az igazgatónő szerint erre egyik legkézenfekvőbb lehetőség talán az alkotásokon keresztüli önkifejezés.
A 15 éve zajló megyei rajzpályázat háziverseny kereteiből nőtte ki magát. Majorné Molnár Mária, a művészeti munkaközösség vezetője úgy vette észre, hogy évről évre egyre több pályaművet küldenek be az iskolák. Immár harmadik alkalommal konkrét téma köré szervezik a versenyfeladatokat, így került sor idén a vízivilág megjelenítésére.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek