Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gyermekek rajzaikon keresztül üzennek

A csornai Arany János iskola eltérő tanterv szerint oktató intézményeknek hirdette meg   „Csodálatos vízi világ” című legutóbbi rajzpályázatát, melynek eredményhirdetését az „Alkoss a természet kincseiből” elnevezésű megyei rendezvény keretében tartották meg. Szilágyiné Jéger Teréz és Pápai Miklós művésztanárok rangsorolták a gyermekek által készített képeket, Bella Imréné pedig a tárgyi alkotások díjazásának szempontjait mondta el.
Nagy szerepe van a természet megismerésének az önértékelésben és az érzelmek kifejezésében, s ugyanígy segítségére lehet a gyermekeknek szorongásainak és félelmeinek feloldásában. Az idejekorán felismert jó tulajdonságokat különböző módszerekkel lehet fejleszteni – hangsúlyozta Lechner Aranka. Az igazgatónő szerint erre egyik legkézenfekvőbb lehetőség talán az alkotásokon keresztüli önkifejezés.
A 15 éve zajló megyei rajzpályázat háziverseny kereteiből nőtte ki magát. Majorné Molnár Mária, a művészeti munkaközösség vezetője úgy vette észre, hogy évről évre egyre több pályaművet küldenek be az iskolák. Immár harmadik alkalommal konkrét téma köré szervezik a versenyfeladatokat, így került sor idén a vízivilág megjelenítésére.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 28.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.