Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gyermek világgal alkotott kapcsolatát mutatta be a tárlat

“A 24 hónap pillanatai” című tárlaton  fényképek kavalkádja és kiállított tárgyak sokszínűsége próbálta feleleveníteni a két éven át tartó szakkörök hangulatát. A tehetséges  tanulók különböző szintű angol és német nyelvi tanfolyamokon, magyar és matematika előkészítőn vettek részt, a számítástechnika órákon pedig a programozás alapjaival ismerkedtek meg. A  hátrányos helyzetű diákok a hon- és népismereti foglalkozások révén eljutottak a kiállítóhelyekre és múzeumokba – jegyezte meg Kemenesi Ágoston intézményvezető. Az alsó tagozatosok jól érezték magukat az egyhetes erdei iskolában.
Az eddigi rendezvényeket a csornai városi könyvtárral és művelődési központtal közös projekt keretében szervezték meg. Szalayné Galambosi Tímea, az említett intézmények vezetője szerint ki kell használni a közoktatás és a közművelődés egymást támogató kapcsolatát. A következő három évben tovább folytatódik a tűzzománc szakkör, a művészeti iskola képzőművészeti tanszakán a festészeti, a zenei tagozaton pedig a fúvós foglalkozás.

Az alkotás a legmagasabb rendű szellemi munka:
A változó világ és a tanulók személyiségfejlődéséért érzett felelősség sarkallta őket arra, hogy bekapcsolódjanak a projektbe – mondta Gecsei Edit oktatási szakértő. – Abban kell versenyeznünk, amiben jók vagyunk, ez pedig a kreativitás! Hogy milyen ismeretekre lesz szükség a jövőben, azt senki sem tudja, ezért inkább a tanulás képességét kell az elkövetkező nemzedéknek átadni.
Csepregi Istvánné örömmel mutatta meg a gyerekeknek a rábaközi perec elkészítését, bízva abban, hogy így jobban megmarad a hagyomány. Szerinte jobban ragaszkodunk azokhoz a dolgokhoz, amelyekkel legalább egyszer találkoztunk az életben, és ha meg is kóstolhatják a diákok, még jobban megőrzik az emlékezetükben.
A Rábaközben gyakran kínált ételeket ízleltette meg a tanulókkal Nagy Istvánné. A nyugdíjas szakácsnő krumpligombócot, kukoricakását, forgácsfánkot és stercet készített az alkalomra. Piroska jó kezdeményezésnek tartja, hogy a csornai Széchenyi iskola tanulói megkóstolhatták azokat az ennivalókat, amelyek az ő korosztályának természetesek voltak.
Kancsó Milán a hon- és népismereti szakkörön ismerkedett meg a régebbi kultúrával és hagyományokkal. A 7.-es diák nem érezte tanulásnak az egy éven át tartó szakkörön való részvételt, mert annyira élvezte. Tetszett neki a gyékényfonás, a perecsütés, és a főzés, ezenkívül szép emlékeket őriz a kirándulásokról.

Beküldés dátuma: 2012. 03. 14.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.