Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A glóbusz környékén élők magukénak érzik lakóhelyüket

A vadosfai születésű, gépész végzettséget szerzett Zsirai Dénes 1986-ban házassága révén került Beledre. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központban tanító feleségével egy lányt neveltek fel, aki jelenleg a Széchenyi István Egyetem joghallgatója. A többedik ciklusát töltő képviselő  korábban a KISZ tagja volt, “ahogy a ‘70-es években mindenki” – nyilatkozta a baloldali gondolkodású, az MSZP helyi szervezetének egyik alapító tagja. Képviselősége kezdetén a szociális bizottságban tevékenykedett, és jó kapcsolatteremtő képességének köszönhetően számtalan ismeretségre tett szert. A Pannon-Víz Zrt.beledi telephelyén vízműgépészként dolgozó  szakember munkája révén szintén sok emberrel kerül kapcsolatba nap mint nap. A képviselő a tavalyi helyhatósági választások óta a pénzügyi bizottság tagja, melynek munkáját korábbról ismeri, mert más minőségében is figyelemmel kísérte a település, illetve a környék gazdasági életét. Az önkormányzat több-kevesebb sikerrel próbálta pótolni az időközben megszűnő foglalkoztatási lehetőségeket. – A gazdasági fellendülést a készülő M86-ostól várom, hiszen ismereteim szerint, ahol megépül az autóút, ott a befektetők nagy számban jelentkeznek. Érdeklődés most is van, de a jobb elérhetőség jelentős előrelépést hozhat a városnak – mondta el véleményét Zsirai Dénes. Szerinte Beled annak köszönheti működőképességét, hogy nagy odafigyeléssel osztották be a helyi forrásokat, így mindig jutott a kötelező feladatokra. A képviselő fontosnak tartja az utak karbantartását, és az önkormányzat vagyonával való megfelelő gazdálkodást. A városnak egyetlen olyan utcája van, ahol nincs járda, ezért szeretnének csatlakozni a Kapuvárról induló, uniós pályázati forrásból megvalósuló kerékpáros hálózathoz, mely ha megépülne, a Vica felől induló  szakaszától az Ifjúság úton járdaként is funkcionálna. A víztorony közelében lévő a település legnagyobb játszótere, a helyiek segítségével épült fel 1999 nyarára. Mivel az avatóünnepség olyan jól sikerült, a következő évben Glóbusz nap címén megismételték a programot, amelyet azóta is megrendeznek.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.