Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A glóbusz környékén élők magukénak érzik lakóhelyüket

A vadosfai születésű, gépész végzettséget szerzett Zsirai Dénes 1986-ban házassága révén került Beledre. A Mikrotérségi Általános Művelődési Központban tanító feleségével egy lányt neveltek fel, aki jelenleg a Széchenyi István Egyetem joghallgatója. A többedik ciklusát töltő képviselő  korábban a KISZ tagja volt, “ahogy a ‘70-es években mindenki” – nyilatkozta a baloldali gondolkodású, az MSZP helyi szervezetének egyik alapító tagja. Képviselősége kezdetén a szociális bizottságban tevékenykedett, és jó kapcsolatteremtő képességének köszönhetően számtalan ismeretségre tett szert. A Pannon-Víz Zrt.beledi telephelyén vízműgépészként dolgozó  szakember munkája révén szintén sok emberrel kerül kapcsolatba nap mint nap. A képviselő a tavalyi helyhatósági választások óta a pénzügyi bizottság tagja, melynek munkáját korábbról ismeri, mert más minőségében is figyelemmel kísérte a település, illetve a környék gazdasági életét. Az önkormányzat több-kevesebb sikerrel próbálta pótolni az időközben megszűnő foglalkoztatási lehetőségeket. – A gazdasági fellendülést a készülő M86-ostól várom, hiszen ismereteim szerint, ahol megépül az autóút, ott a befektetők nagy számban jelentkeznek. Érdeklődés most is van, de a jobb elérhetőség jelentős előrelépést hozhat a városnak – mondta el véleményét Zsirai Dénes. Szerinte Beled annak köszönheti működőképességét, hogy nagy odafigyeléssel osztották be a helyi forrásokat, így mindig jutott a kötelező feladatokra. A képviselő fontosnak tartja az utak karbantartását, és az önkormányzat vagyonával való megfelelő gazdálkodást. A városnak egyetlen olyan utcája van, ahol nincs járda, ezért szeretnének csatlakozni a Kapuvárról induló, uniós pályázati forrásból megvalósuló kerékpáros hálózathoz, mely ha megépülne, a Vica felől induló  szakaszától az Ifjúság úton járdaként is funkcionálna. A víztorony közelében lévő a település legnagyobb játszótere, a helyiek segítségével épült fel 1999 nyarára. Mivel az avatóünnepség olyan jól sikerült, a következő évben Glóbusz nap címén megismételték a programot, amelyet azóta is megrendeznek.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.