Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gimnazista lányok a kézire kellően motiváltak

Timár Orsolya három éve került a Felsőbüki Nagy Pál Gimnáziumba, ahol testnevelőként foglalkozik a fiatalokkal. Életkoránál fogva jó maga sem áll messze a középiskolásoktól, hiszen nemrég szerezte meg művelődésszervezői-testnevelői diplomáját. Elődje, Csizmadia Miklós nagyon megszerettette a kézilabdát a diákokkal, ezért ezt a vonalat szeretné folytatni. A hetedikes és nyolcadikas lányokból álló 4-es korcsoporttal a Hegyeshalomban megrendezett megyei döntőig jutott el, ahol megelőzve Pannonhalma és Rajka csapatát, első helyezést értek el. A 6. korcsoportban játszó kézilabdások a győri Magvassy Sportcsarnokban küzdöttek meg a Deák iskola sportolóival. A mindvégig nagyon szoros verseny végén, a hosszabbításokkal szintén a dobogó legfelső fokára állhattak.

A tavalyi országos döntőn a nyolcadik helyig jutottak, ezért idén is mindent megtesznek, hogy előrébb kerüljenek. A cél az első öt közé jutás.
Ha tehetik, még a heti két tréninget is “megfejelik” a beledi pályán játszott meccsekkel, ezenkívül lövő és állóképességet növelő edzéseken vesznek részt. Hogy jól bírják a terhelést, a kerékpárúton elfutnak akár Vitnyédig. A gyakorlatok között szerepel a cselezés, a kapuralövés, az átlövés, és olyan egyéni “figurák”, amelyeket még lehet tökéletesíteni. – Megpróbálunk az ellenfél fejével gondolkodni, és minden váratlan helyzetre felkészülni. A Beledi Sportegyesület aktív játékosa, Timár Orsolya a diákokat személyes példájával is motiválja. Mint mondta, az utánpótlás miatt nem aggódik, mert a 2011-es siker hatására ketten-hárman is jelentkeztek a csapatba, akik hamar beilleszkedtek a jó társaságba.
Nem véletlen, hogy Horváth Kitti ötödikes kora óta tanul a Felsőbüki gimnáziumban, mert az intézménynek mindig jó hírét hallotta. A 11.-es lány ennyi év távlatából ma már elmondhatja: azt kapta, amire számított. Szerinte   változatosak a testnevelési órák, mert a  talajtorna, a kosárlabda és a kézilabda váltakozik egymással. Mivel a tornaterem méreténél fogva nem felel meg az utóbbi sportág előírásainak, péntekenként a beledi sportcsarnokban gyakorolnak. Kitti beállós a csapatban, s azért ezt a posztot választotta, mert agresszívebb fellépést igényel, s úgy érzi, ehhez benne megvan a kellő lendület.
Molnár Regina hatodik éve koptatja a padokat a Felsőbükiben, s ezzel egy időben kezdte el a kézilabdát is. Mivel a nővére szintén ezt az iskolát választotta, nem volt kérdés számára, hogy hova adja be a jelentkezését. Konkrét tervei még nincsenek arra vonatkozóan, hogy hol fogja folytatni a tanulmányait, de tisztában van azzal, hogy alaposan bele kell húznia, ha valamelyik felsőoktatási intézménybe be akar jutni. A kapuvári gimnázium testnevelési óráit nagyon kedveli, mert sosem unalmasak. Edinának előnyére szolgál magas testalkata, és mint a csapat jobb átlövője megküzd az eredményekért. A gimnazista egyedüli hátrányként említette a tornaterem méretét, mert a bajnokságokon nagyobb a játéktér, és sajnos nem mindig tudnak átmenni a beledi csarnokba, hogy szokják az “éles” helyzetet.
A lányok elfogadták a náluk csak néhány évvel idősebb testnevelőjüket, és jól együtt tudnak vele dolgozni. Az edzéseket keménynek tartják, de azért belecsempészik a játékosságot is. Ahhoz, hogy megállják a helyüket a mérkőzéseken, szükség van a magabiztos fellépésre, ezért nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is a toppon kell maradni.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.