Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Genius versenyzői nem aggódnak a helyezésükért

Országos bajnokságra készül a Magyar Látványtánc Sportszövetség, és ezt négy területi verseny előzi meg hazánk különböző helyszínein: Budapesten, Debrecenben, Kaposváron és a Rábaközben. A kapuvári kvalifikációs versenyről az országos válogatóra kerültek be a legjobbak, de még onnét is tovább lehet lépni a Léván megrendezésre kerülő nyári Európa-bajnokságra. Hogy miért Kapuváron volt a területi megmérettetések egyike? A településen él Boros Ágnes Tünde, aki a Magyar Látványtánc Sportszövetség elnöke. A Los Angelest és Las Vegast megjárt Diamant Genius Tánciskola igazgatójaként sok környékbeli tanítvánnyal rendelkezik, akikre nagy munka hárult a nyílt versenyre való felkészüléskor. A táncosok a balettől kezdve mazsoretten át a hip-hop-ig, bármilyen műfajban benevezhettek, ezenkívül a szóló, a duett, és a kiscsoportos formáció is fellépett a színpadon. Az “A”és “B”kategóriával a szervezőknek az volt a célja, hogy a profik között az abszolút kezdők is bemutatkozhassanak. Számukra a bajnokság inkább egyfajta tanulási forma, hiszen a nagyokról leshetik el a mozdulatokat. A kapuvári rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy 520 koreográfiával vettek részt a győri, a kőszegi, a csornai, a soproni, a fertőszentmiklósi, a zalaegerszegi, valamint a helyi versenyzők. Az igazgatónő elmondta, hogy a helyezésükért sosem aggódnak, hiszen mindig az élmezőnyben végeznek.
Boros Ágnes Tünde szerint mindegy, hogy ki hol él, mert ha van benne akarat és némi tehetség, akkor eljuthat műfajában bármeddig.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

  • A biztonságra törekednek a kapuvári óvodákban

    Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményében nagy és jól felszerelt udvarok állnak az óvodások rendelkezésére: szükség is van rá, hiszen amíg az időjárás engedi, a fertőzésveszély elkerülése érdekében egyre többet tartózkodnak a szabadban.

További hírek