Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Genius versenyzői nem aggódnak a helyezésükért

Országos bajnokságra készül a Magyar Látványtánc Sportszövetség, és ezt négy területi verseny előzi meg hazánk különböző helyszínein: Budapesten, Debrecenben, Kaposváron és a Rábaközben. A kapuvári kvalifikációs versenyről az országos válogatóra kerültek be a legjobbak, de még onnét is tovább lehet lépni a Léván megrendezésre kerülő nyári Európa-bajnokságra. Hogy miért Kapuváron volt a területi megmérettetések egyike? A településen él Boros Ágnes Tünde, aki a Magyar Látványtánc Sportszövetség elnöke. A Los Angelest és Las Vegast megjárt Diamant Genius Tánciskola igazgatójaként sok környékbeli tanítvánnyal rendelkezik, akikre nagy munka hárult a nyílt versenyre való felkészüléskor. A táncosok a balettől kezdve mazsoretten át a hip-hop-ig, bármilyen műfajban benevezhettek, ezenkívül a szóló, a duett, és a kiscsoportos formáció is fellépett a színpadon. Az “A”és “B”kategóriával a szervezőknek az volt a célja, hogy a profik között az abszolút kezdők is bemutatkozhassanak. Számukra a bajnokság inkább egyfajta tanulási forma, hiszen a nagyokról leshetik el a mozdulatokat. A kapuvári rendezvény sokszínűségét mutatja, hogy 520 koreográfiával vettek részt a győri, a kőszegi, a csornai, a soproni, a fertőszentmiklósi, a zalaegerszegi, valamint a helyi versenyzők. Az igazgatónő elmondta, hogy a helyezésükért sosem aggódnak, hiszen mindig az élmezőnyben végeznek.
Boros Ágnes Tünde szerint mindegy, hogy ki hol él, mert ha van benne akarat és némi tehetség, akkor eljuthat műfajában bármeddig.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.