Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A gartai önkéntesek lány és felnőtt csapatot szerveznek

Szücs Imre a régi önkéntesektől hallott az 1960-as évekig használt tűzoltókocsi történetéről. A gartai Szent Sebestyén-templomban máig őrzik az – 1874-ben alakult és 1995-ig működő – egyesület felszentelt zászlaját. Az egyik gartai baráti társaság indíttatására merült fel az igény, hogy jó lenne részt venni a tűzoltók versenyén, melynek eredményétől függően esetleg újjáélesztenék a szervezetet. Molnár Sándor kapuvári tűzoltóparancsnok támogatta az ötletet: eszközökkel és szakmai tanácsokkal segítette az önkéntesek felkészülését. A gartai fiatalok óriási kupával tértek haza a Beleden megrendezett megmérettetésről. 2011 augusztusában huszonnyolcan  megalapították a Kapuvár-Garta Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melynek tiszteletbeli elnökévé Hámori György polgármestert választották. Az alapszabályzat elfogadása után kijelölték a három fős vezetőséget: Szücs Imre elnököt, Soós János parancsnokot és  Kiss József titkárt. Az önkéntesek nem vesznek részt az oltási feladatokban, de a tűzmegelőzésben közreműködnek. – Tervezzük, hogy oktatást és továbbképzést szervezünk az egyesület tagjainak, akár az időseknek, akár a fiataloknak, és így el tudják sajátítani a szükséges alapokat – fogalmazott Szücs Imre. Úgy gondolja, hogy a hagyományőrzés összekovácsolja az egységet, melyhez várják a jelentkezőket.  “Istennek dicsőség, egymásnak segítség!”feliratú lobogójuk mögé felsorakozva az egyházi körmenetekhez is szívesen csatlakoznának. A tizenhárom-tizennégy évesekből verbuválódott nyerő csapatuk mellé pedig – készülve a következő versenyekre – jövőre külön lány és felnőtt csoportot szerveznek.
Beküldés dátuma: 2011. 09. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.