Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A formák és a színek inspirálják az alkotókat

Terítőiken és párnáikon articsóka minta látható, a másik újdonság pedig a Vasarely-motívum. Gryllus Vilmos Lepke és virág című versének sorai (Reggeli harmat/kelti a lepkét./Virág a réten/tárja a kelyhét)ihlették azt a közös munkát, melyhez minden klubtag elkészítette a maga által elképzelt pillangót - mesélte Füsi Andrásné klubvezető. A Bezin bemutatott foltvarró és fagyökér kiállítás sikerén fellelkesülve Enesén is közösen mutatták be alkotásaikat az asszonyok és Hima István, aki a 160.évforduló alkalmából fogast ajándékozott az enesei iskolának, a foltvarró hölgyeket pedig céhtáblával lepte meg. Hima István szó szerint a gyökereinkkel foglalkozik, hiszen a természetben fellelhető képződményekből állítja elő egyedi alkotásait. A földben lévő növényi részek számára azt is üzenik, hogy milyen szerteágazó utat kell bejárniuk a virágoknak vagy a fáknak, ha életben akarnak maradni. Eleinte kisebb asztali tárgyakat, később pedig nagyobb helyigényű, lakásba való, valamint kerti díszeket “barkácsolt”. Az alkotó a természetre hagyatkozik, s miután meglátja a lehetőséget az eredeti anyagban, csupán annyit változtat rajta, hogy az megérjen a kiállításra. Hima István reméli, hogy az Enesei Foltvarrók Klubjával kialakult szép kapcsolatának lesz még folytatása. Mi a közös a foltvarrók és a gyökérszobrász tevékenységében? Füsi Andrásné szerint a szépre való rácsodálkozás.
Beküldés dátuma: 2010. 12. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.