Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A festői szépségű mediterrán tengerpartra utazhatnak a kapuvári diákok

Törekiné Takács Beáta igazgatóhelyettes akkoriban elmondta, hogy előadássorozatot szerveztek az év végi ünnepkörrel kapcsolatban. Az iskola diákjai tizenhét alkalommal mutatták be a saját forgatókönyv alapján készült pásztorjátékot a városban, amelynek - az előkészületeitől kezdve a színreviteléig - minden egyes mozzanatát dokumentálniuk kellett. A projekt feltételként szabta meg, hogy regisztrálják a fellépéseket a bemutatók helyszínein, valamint köztiszteletben álló személyek igazolják a sikeres előadást. Ezenkívül az oktatási intézménynek videofelvétellel és írásban is hitelesítenie kellett a teljesítést, melyben televíziónk is segítségére  volt az iskolának.
Hogy élték meg mindezt a gyerekek? Alig várták a próbákat és a fellépéseket - mesélte az igazgatóhelyettes. Az influenza szezon sem tépázta meg a produkciókat, hiszen egymást helyettesítették a nebulók, sokan három szerepet is képesek voltak megtanulni, így könnyedén beugrottak egymás helyett.
Törekiné Takács Beáta miután megkapta a jó hírt hozó e-mailt, alig várta, hogy közölhesse a diákokkal: a ceglédi, a szegedi és az egyik szombathelyi iskolán kívül ők utazhatnak a nemzetközi táborba, ahol határon túli kortársaikkal is találkozhatnak. A pedagógus elmondta: a szülőkkel közösen döntik el, hogy a megjelölt öt-hat turnus közül melyik időpontban utazzanak a Dalmácia szívében elterülő Baska Voda-ra. A tengertől 300 méterre felállított sátorban laknak majd a gyerekek, rossz idő esetén behúzódhatnak a faházakba.  A szervezett programokon a pályázatra benevező mind a tizenhat diák részt fog venni, valamint a felkészítő tanár, de további felnőtt kísérő önköltséges alapon szállhat fel a buszra. Törekiné Takács Beáta tanár társait arra biztatja, hogy vállalkozzanak a hasonló projektek lebonyolítására, hiszen rengeteg élménnyel gyarapodtak a tanulók, s vár rájuk a csodálatos Dalmácia.
Beküldés dátuma: 2011. 03. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.