Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A felújított utcák szolgálják sokáig a falu lakosságát!

Kenesei Ferenc az átadó ceremónián arról beszélt, hogy eme jeles nap alkalmával a Bodonhelyhez tartozó valamennyi mellékúthálózatot átadja jelképesen, hisz szép sorban, valamennyi megújult. Elsőként a meglehetősen hosszú Szabadság és Petőfi utca került felújításra pályázat keretében, s a falun kívül eső, hétvégi telkekhez vezető szakasz a murvának köszönhetően járhatóbb lett. A József Attila utcát és a Béke közt szintén támogatásból tették rendbe. Önerőből hozták jobb állapotba a Szabadság utca bevezető szakaszát, a Dózsa György utca végén lévő kistöltést pedig mart aszfalttal fedték le.

Hogy a belsőbb részek se maradjanak ki, faluközpont megújítási tervet készíttetett az önkormányzat. A buszfordulóra a csornai kistérséggel közösen csak megkezdett, de a befejezéséig már el nem jutó pályázat az idő rövidsége miatt hiúsult meg. Mivel a következő kísérlet sem sikerült, a bodonhelyi helyhatóság úgy döntött, hogy önerőből állnak neki az említett utcának. A szándék és a pénz megvolt, de mégsem ment minden simán, ugyanis egyesek szerint az út korszerűsítése és a buszmegálló megépítése nem illeszkedett a komplett falurendezési tervhez, ezért egy éves huzavona után szerezték csak meg az építési engedélyt. A polgármester meg van győződve arról, hogy a Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Felügyelet segítő hozzállása nélkül a beruházás nem készülhetett volna el. A település vezetője a kivitelező munkájával elégedett, és reméli, hogy öt-tíz év múlva is ezen a véleményen lesz. A korszerűsített buszmegállóban felszállósziget segíti az idősebbek mozgását – tette hozzá a felszólaló. Újabb gondot jelentett a közvilágítás, s mivel itt korábban nem volt, megint a tervkészítés időszaka következett. A munkával megbízott kft. hamar megoldotta a problémát, és szinte heteken belül elkészült a megfelelő közvilágítás. A Start közmunkaprogram keretében tették rendbe azt az aszfaltos úthoz becsatlakozó mezőgazdasági tagutat, melynek egy szakaszát murvával javították fel, a szegélyező árkot pedig gyomtalanították.
A bodonhelyieknek korábban is lett volna mit ünnepelniük, de ők szépen csendben és szerényen tették a dolgukat, amiért maximális tisztelet jár a polgármesternek, a képviselő-testület tagjainak, valamint a hivatal munkatársainak és minden bodonhelyinek, akinek része volt a fejlesztésekben – mondta Gyopáros Alpár, majd hozzátette: a rábaközi község azon települések közé tartozik, amelyek a legnagyobb nehézségek közepette is képesek fejlődni. – Arra biztatom önöket,  folytassák ezt a hagyományt, és legyenek együttműködőek, mert akkor biztos vagyok benne, hogy az elkövetkezendő öt-tíz évben nagyon komoly fejlesztéseknek örülhetünk itt Bodonhelyen is – fogalmazott az országgyűlési képviselő.
Beküldés dátuma: 2012. 11. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.