Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A fekvenyomásban nincs gólhelyzet, csak erős küzdeni akarás

– Le a kalappal a fiúk előtt, mert becsületesen készülnek, és hozzák magukat formába a versenyekre – mondta el véleményét a beledi fekvenyomókról Eőry Jenő, a Delta Testépítő Klub elnöke. A tavalyi szezont a novemberben megtartott országos fekvenyomó-bajnoksággal zárta a klub, amelynek versenyzői első helyet ugyan nem szereztek, de a dobogó több fokára is felállhattak a fiúk. Menyhárt Balázs (59 kilogrammal) és Raffay Ádám (83 kilogrammal) bejutott a válogatott keretbe, így remélhetőleg jogot szereznek a Csehországban megrendezésre kerülő áprilisi világbajnokságon való részvételre. Az ifjúsági és a junior korcsoportos versenyzők mindenesetre kellően motiváltak arra, hogy jól szerepeljenek az ezt megelőző magyar bajnokságokon.

A fekvenyomásban két alternatíva létezik: a versenyző jól vagy kevésbé jól felkészült.
Hazánk minden részéről szívesen jönnek a Beleden megtartott színvonalas versenyekre és országos szintű bajnokságokra. Eőry Jenő szerint a siker titka főleg a csapatszellem, mert a fiúk egymást segítve küzdenek, és folyamatosan biztatják a többieket. A fekvenyomók nem nézik rossz szemmel a jobb eredményt elért sportolókat, a felkészülésben pedig szinte egymás támaszai. A klub létszámkerete adott, de Pápáról szeretnének átigazolni két versenyzőt. Mivel a dobogós helyezéseket elérő szanyi sportolók ismerik a belediek csapatszellemét, szívesen folytatnák pályafutásukat a Deltában.
Az erőemelők olyan izgalmakat nem tudnak nyújtani a nézőknek, mint például a focisták, hiszen náluk nincs gólhelyzet. Igaz, hogy a felkészülésben támogatják egymást, de a versenyeken már egyénenként kell megküzdeniük az eredményekért. Ami egyelőre biztos: a Rábaközből egyedül a belediek jutottak el a fekvenyomó bajnokság országos szintjéig, úgy, hogy képesek is megtartani helyezésüket, de emögött  rengeteg munka áll.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.