Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A fekvenyomásban nincs gólhelyzet, csak erős küzdeni akarás

– Le a kalappal a fiúk előtt, mert becsületesen készülnek, és hozzák magukat formába a versenyekre – mondta el véleményét a beledi fekvenyomókról Eőry Jenő, a Delta Testépítő Klub elnöke. A tavalyi szezont a novemberben megtartott országos fekvenyomó-bajnoksággal zárta a klub, amelynek versenyzői első helyet ugyan nem szereztek, de a dobogó több fokára is felállhattak a fiúk. Menyhárt Balázs (59 kilogrammal) és Raffay Ádám (83 kilogrammal) bejutott a válogatott keretbe, így remélhetőleg jogot szereznek a Csehországban megrendezésre kerülő áprilisi világbajnokságon való részvételre. Az ifjúsági és a junior korcsoportos versenyzők mindenesetre kellően motiváltak arra, hogy jól szerepeljenek az ezt megelőző magyar bajnokságokon.

A fekvenyomásban két alternatíva létezik: a versenyző jól vagy kevésbé jól felkészült.
Hazánk minden részéről szívesen jönnek a Beleden megtartott színvonalas versenyekre és országos szintű bajnokságokra. Eőry Jenő szerint a siker titka főleg a csapatszellem, mert a fiúk egymást segítve küzdenek, és folyamatosan biztatják a többieket. A fekvenyomók nem nézik rossz szemmel a jobb eredményt elért sportolókat, a felkészülésben pedig szinte egymás támaszai. A klub létszámkerete adott, de Pápáról szeretnének átigazolni két versenyzőt. Mivel a dobogós helyezéseket elérő szanyi sportolók ismerik a belediek csapatszellemét, szívesen folytatnák pályafutásukat a Deltában.
Az erőemelők olyan izgalmakat nem tudnak nyújtani a nézőknek, mint például a focisták, hiszen náluk nincs gólhelyzet. Igaz, hogy a felkészülésben támogatják egymást, de a versenyeken már egyénenként kell megküzdeniük az eredményekért. Ami egyelőre biztos: a Rábaközből egyedül a belediek jutottak el a fekvenyomó bajnokság országos szintjéig, úgy, hogy képesek is megtartani helyezésüket, de emögött  rengeteg munka áll.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.