Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falvak meghatározó közössége: a nyugdíjasok

Falusi emberek vagyunk, ezért szeretjük a hagyományokat, és nem az a lényeg, hogy az idősek napját minek nevezzük, hanem, hogy szeretettel nyújtjuk át szerény köszöntőnket – mondta Imre László polgármester. Megemlítette, hogy a szűkös költségvetési keret mellett a kis településen úgy költekeznek, mint egy családi közösségben, és az idősek napjára sem tudnak sokat fordítani, de mégis mindig betervezik. Megérdemlik a munkában megfáradt emberek a kiemelt figyelmet, ezért év eleje óta tervezik a köszöntésüket. A karácsonyi ajándékot is szívvel érdemes átadni, ugyanígy az időseknek juttatott szerény ebédet és ünnepi műsort – hangzott  Edvén.
A 183 fős Vásárosfaluban kevesebb a nyugdíjas, mint az aktívan kereső fiatal, az átlagéletkor pedig 43 év – állapította meg Tompáné Balogh Mária az időseknek rendezett ünnepségen. A faluház vezetője szerint a vendég előadónak meghívott osli nyugdíjasok azokra a régi hagyományokra emlékeztetik nézőiket, amelyeket a vidéki emberek gyakorta átéltek. Molnár Sándor polgármester azokra az eseményekre emlékeztette a helyieket, amelyek ebben az esztendőben történtek a településen, majd felköszöntötte Vásárosfalu legidősebb tagját, a 90 éves Németh Lászlónét.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.