Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falvak meghatározó közössége: a nyugdíjasok

Falusi emberek vagyunk, ezért szeretjük a hagyományokat, és nem az a lényeg, hogy az idősek napját minek nevezzük, hanem, hogy szeretettel nyújtjuk át szerény köszöntőnket – mondta Imre László polgármester. Megemlítette, hogy a szűkös költségvetési keret mellett a kis településen úgy költekeznek, mint egy családi közösségben, és az idősek napjára sem tudnak sokat fordítani, de mégis mindig betervezik. Megérdemlik a munkában megfáradt emberek a kiemelt figyelmet, ezért év eleje óta tervezik a köszöntésüket. A karácsonyi ajándékot is szívvel érdemes átadni, ugyanígy az időseknek juttatott szerény ebédet és ünnepi műsort – hangzott  Edvén.
A 183 fős Vásárosfaluban kevesebb a nyugdíjas, mint az aktívan kereső fiatal, az átlagéletkor pedig 43 év – állapította meg Tompáné Balogh Mária az időseknek rendezett ünnepségen. A faluház vezetője szerint a vendég előadónak meghívott osli nyugdíjasok azokra a régi hagyományokra emlékeztetik nézőiket, amelyeket a vidéki emberek gyakorta átéltek. Molnár Sándor polgármester azokra az eseményekre emlékeztette a helyieket, amelyek ebben az esztendőben történtek a településen, majd felköszöntötte Vásárosfalu legidősebb tagját, a 90 éves Németh Lászlónét.

Beküldés dátuma: 2011. 12. 21.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.