Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falu összefogása hívta életre a programot

Nagy volt a sürgés-forgás a Kónyi Katolikus Egyházközség vasárnapi rendezvényén. A szervezők szerettek volna valamilyen módon csatlakozni a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia által megjelölt család évéhez, ezért közös programot hirdettek a faluban. A katolikus képviselő-testület, valamint a helyi vállalkozók összefogásával létrehozott műsor fellépői a sztárvendégen kívül szinte valamennyien Kónyban működnek vagy helyi kötődésűek. A hagyományteremtő szándékkal létrehozott találkozón bemutatkozó együtteseket és énekeseket Bella Vencel főszervező ismertette a televízió nézőivel.
Varga György plébános szerint a vallási szervezeteknek is nagy konkurenciával kell szembenéznie, ezért meg kell szólítani az embereket. – A mai világban az emberekhez a mostani nyelven kell szólni, és sok olyan programot kitalálni, amely közelebb hozza a családokat  és a híveket egymáshoz, a templomhoz. Akik hallgatnak ránk, azoknak útmutatást és segítséget akarunk adni – mondta az atya. Mivel egyre nagyobb válságban van a család, mint intézmény, újra előtérbe kerül a gyakori válások és élettársi kapcsolatok kérdése, s nem árt felvillantani a katolikus együttélés szépségét. A kilencven százalékban katolikusok lakta faluban más vallásúakkal is rendeznek közös összejöveteleket. Amennyiben a mostani vasárnapi program elnyeri a hívek tetszését, jövőre is tartanak valami hasonlót – tette hozzá György atya, majd jelezte a papság feladatát: a reményt és a szeretetet erősítik az egyházközségben.
Tapolcsányné Kovács Apollóniának és szeretteinek a hit fogódzót jelen a megingott világban. Pápai Enikő a vasárnapok szentségére hívta fel a figyelmet, hogy ne vesszen el az ünnepek jelentősége. Az örömöt és a bánatot egyaránt jó megosztani másokkal.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.