Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falu apraja-nagyja elment a táncházba

“Szitus”több mint 25 éve hódol szenvedélyének, és tánccsoportjával járja az országot: ahova hívják, oda örömmel mennek. A táncos pályafutása a győri úttörőházból indult, később pedig a Móra Ferenc-iskolában folytatta a ritmikus mozgást. Kezdetben “B”kategóriás táncpedagógusként oktatott, de ma már társastánccal is foglalkozik, a bécsi  akadémián pedig táncszínházi rendező-koreográfusként végzett. Bágyogszováton 4 éve tanítja az általános iskolásokat a Napsugár Művészeti Iskola keretein belül. Az intézmény tananyagában sokféle mozgásforma található, de a rábaközi tánc alapjait minden gyermek megtanulja. Szita Zoltán szerint ha megszólal a tájegység dallama, akkor szinte mindenki felélénkül, mert ez olyan mélyről fakad, hogy jóformán tanítani sem kell. A Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyüttest azért hozták létre, hogy a kezdő csoportból kikerülő fiatalok később is folytathassák a táncot. A felnőttek olyan minősítő versenyre készülnek, melyen nemcsak a szűkebben vett rábaközi, hanem más tájegységek  koreográfiáját is be  fogják mutatni.


Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.