Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falu apraja-nagyja elment a táncházba

“Szitus”több mint 25 éve hódol szenvedélyének, és tánccsoportjával járja az országot: ahova hívják, oda örömmel mennek. A táncos pályafutása a győri úttörőházból indult, később pedig a Móra Ferenc-iskolában folytatta a ritmikus mozgást. Kezdetben “B”kategóriás táncpedagógusként oktatott, de ma már társastánccal is foglalkozik, a bécsi  akadémián pedig táncszínházi rendező-koreográfusként végzett. Bágyogszováton 4 éve tanítja az általános iskolásokat a Napsugár Művészeti Iskola keretein belül. Az intézmény tananyagában sokféle mozgásforma található, de a rábaközi tánc alapjait minden gyermek megtanulja. Szita Zoltán szerint ha megszólal a tájegység dallama, akkor szinte mindenki felélénkül, mert ez olyan mélyről fakad, hogy jóformán tanítani sem kell. A Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyüttest azért hozták létre, hogy a kezdő csoportból kikerülő fiatalok később is folytathassák a táncot. A felnőttek olyan minősítő versenyre készülnek, melyen nemcsak a szűkebben vett rábaközi, hanem más tájegységek  koreográfiáját is be  fogják mutatni.


Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.