Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A falu apraja-nagyja elment a táncházba

“Szitus”több mint 25 éve hódol szenvedélyének, és tánccsoportjával járja az országot: ahova hívják, oda örömmel mennek. A táncos pályafutása a győri úttörőházból indult, később pedig a Móra Ferenc-iskolában folytatta a ritmikus mozgást. Kezdetben “B”kategóriás táncpedagógusként oktatott, de ma már társastánccal is foglalkozik, a bécsi  akadémián pedig táncszínházi rendező-koreográfusként végzett. Bágyogszováton 4 éve tanítja az általános iskolásokat a Napsugár Művészeti Iskola keretein belül. Az intézmény tananyagában sokféle mozgásforma található, de a rábaközi tánc alapjait minden gyermek megtanulja. Szita Zoltán szerint ha megszólal a tájegység dallama, akkor szinte mindenki felélénkül, mert ez olyan mélyről fakad, hogy jóformán tanítani sem kell. A Rozmaring Hagyományőrző Néptáncegyüttest azért hozták létre, hogy a kezdő csoportból kikerülő fiatalok később is folytathassák a táncot. A felnőttek olyan minősítő versenyre készülnek, melyen nemcsak a szűkebben vett rábaközi, hanem más tájegységek  koreográfiáját is be  fogják mutatni.


Beküldés dátuma: 2011. 02. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.