Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A fák és a madarak szerelmese volt

Az iskola névadója, Király Iván 118 évvel ezelőtt született Bogyoszlón. A körjegyző és tanító szülők gyermeke ötödikes korában a soproni evangélikus líceumba került, diplomáját pedig természetrajz-földrajz középiskolai tanári szakon szerezte meg. Az1925-ben családjával Csornára költöző polgári fiúiskola pedagógusa, majd a premontrei gimnázium igazgatója rendszeresen megszervezte a madarak és a fák napját. Egyetemista korában Herman Ottó munkatársaként ismerkedett a madárvilággal. Hercegi támogatással hozta létre az Esterházy Madárvártát, amelynek vezetése mellett folytatta az intenzív kutatómunkát. Helytörténeti tevékenysége szintén jelentős volt: gyűjtötte és őrizte a néprajzi, honismereti értékeket, diákjaival a honvéd sírokat gondozta. Márczisné Varga Lívia igazgató a megemlékezésen a gyerekeket arra buzdította, hogy legyenek büszkék az iskola névadójára, és munkálkodásukkal, valamint természethez való viszonyukkal méltó követői legyenek a kutatónak.

Farádon minden feltétel adott a gyerekeknek a kiváló tanulmányi haladáshoz, tehát semmilyen hátrányt nem szenvednek azért, mert falusi iskolában nevelődnek.
Szalai Zoltán az évforduló alkalmából az új kihívások elé néző pedagógusok tevékenységéről beszélt. A végzős diákok továbbtanulási mutatói azt igazolják, hogy kiváló tanári kar dolgozik az iskolában. Farád polgármestere hangsúlyozta: az iskolában szeretnének megfelelni a mindenkori követelményeknek. Az önkormányzat sokat küzdött azért, hogy az intézményben szebb és barátságosabb körülményeket teremtsenek. A pályázati forrásból belsőleg megújult épületben korszerűsítették a számítástechnikai infrastruktúrát, tehát minden feltétel adott a versenyké
Beküldés dátuma: 2012. 09. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.