Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A fa élettelen gyökere új értelmet nyert a művészet által

A könyvtáros és művelődésszervező annál is inkább szívesen kötelezte el magát a településen, mert férje a helyi általános iskolában dolgozott. Első feladatkörét kicsit sajnálta otthagyni, de a bibliotéka gondozásához képest mostani beosztása jóval változatosabb, és teret kap ötletei  megvalósítására. Kedvenc programjai közé tartozik az idősekkel való együttműködés, mert ez a generáció sokkal hálásabb, és a művelődésszervezők körében köztudott, hogy korlátlan szabadidejük miatt ők a leginkább mozgósítható csoport. Beleden a fiatalabbaknak gyermek színjátszókört szerveznek. A Pipacsok elnevezésű formáció A kiskondás népmeséjének feldolgozásával készült a Győrben megrendezésre kerülő Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozóra, melyen idén még versenyen kívül vesznek részt.
Pallag Jánosné bogyoszlói kollégáján keresztül szerzett tudomást Ady Endre gimnazista éveinek helyszínén, az erdélyi Zilahon született, jelenleg Egyeden élő Fazakas Sándor munkásságáról. A gyökérszobrászattal foglalkozó alkotó gyermekként Érmelléken került közel a természethez, ami meghatározta későbbi pályafutását. A beledi művelődésszervező szerint Fazakas Sándor a holt anyagból eleven dolgokat varázsol, amely mindig lenyűgözi a látogatót. A tárlatban fel-feltűnt a természetes környezet szeretete, a Bibilia átható ismerete, és mindegyik alkotás megszületéséhez tartozik egy-egy történet.
Pallag Jánosné a beledi könyvtár következő rendezvényéről is beszámolt: áprilisban a Hangfogó Együttes közreműködésével költészet napi író-olvasó találkozóra várják az általános iskolás korú gyermekeket, valamint korlátozott számban a város felnőtt lakosságát. Az “Életet az éveknek”megyei szövetséggel karöltve negyedik alkalommal fogják megszervezni húsvét utáni kedden a nyugdíjasok olimpiáját, mely Pallag Jánosné ötletéből indult el. A tréfás feladatmegoldás mellett testmozgás is vár arra a hat-hét baráti társaságra, amely előzetesen jelezte részvételi szándékát, de a terem befogadóképessége miatt összesen tizenkét csapatot tudnak fogadni.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.