Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A darumadár papírból bontja ki szárnyait

Kocsis Zoltán egyre sűrűbben hajtogatja a papírlapot. Kedvtelése a járművekkel kezdődött, majd jött a darumadár és a különféle állatok, s azóta időről időre megpróbál valami újdonsággal előrukkolni. A jól sikerült darabok a szekrényben végzik, és néhány az ismerősökhöz kerül.

Kocsis Zoltánt ötéves korában szállta meg az ihlet, amihez édesapja példája is hozzájárult, aki hajókat és repülőket hajtogatott fia gyönyörködtetésére. Az internet az origami rajongókat bőven ellátja tanácsokkal, de az alapműveleteket könyvekből is el lehet sajátítani. Egy-egy figura nehézségi fokozata sokszor menet közben dől el, de az is előfordul, hogy a hajtogató az eredeti elképzeléstől eltérően más alakzatot formál meg a papírlapból.
Legutóbb a gyalogkakukk és a kivimadár tette próbára a beledi fiút, mert nagyon apró mozdulatokat igényeltek ezek az állatok. Sokan direkt az erre a célra kifejlesztett papírt kedvelik, de Zoltán bármiből képes hajtogatni, ezért szinte mindig kéznél van nála egy-egy A4-es lap. Ragasztóra és ollóra csak néhány esetben van szüksége. A kezdetekben többször félrecsúszott a dolog, és utána kezdhette újra, tehát aki origamira szánja el magát, annak a tanulóidőt bele kell kalkulálnia.
A kapuvári Berg Gusztáv Szakiskola tanulója hobbiját diáktársai körében nem nagyon népszerűsíti, mert mint mondta, ott elsősorban az oktatást helyezik az előtérbe. Az origamival továbbra is szabadidejében akar foglalkozni, de a leendő ipari gépész bonyolultabb alakzatokat előállítására készül: összetettebb emberalak és farkas hajtogatását tervezi a közeljövőben.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 29.

Kapcsolódó hírek

 • A lelkész egyéves szolgálata meghosszabbítható

  A püspöki kinevezéssel Beledbe érkezett Ihász Beatrix a lelkészi munka talán legszebb részének azt tartja, hogy foglalkozhat az emberek örömével, bánatával, segítve őket a mindennapok megélésében.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.