Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csornai rendőrök nyomozási eredményessége meghaladja a megyei átlagot

Eredményesen zárta a Csornai Rendőrkapitányság az idei esztendő első félévét. – Illetékességi területünkön a közbiztonság nem romlott, hanem több tekintetben – úgy gondolom – tovább javult az előző év hasonló időszakához képest – mondta beszámolójában dr. Erdős István rendőrkapitány. Háromszázötven bűncselekmény vált ismertté, amely hattal kevesebb, mint a tavalyi, de ebben a kategóriában a csökkenés pozitívnak tekinthető. A rendőrség külön kategóriaként kezeli a lakosság szubjektív biztonságérzetét befolyásoló tényezőket: százhatvanhárom ilyen kiemelt esetet regisztráltak az első félévben, ami minimális emelkedést mutat, viszont örvendetes, hogy visszaesett a lopások száma. Kis mértékben nőtt a könnyű és súlyos testi sértések előfordulása.
– Területünkön olyan kiemeltnek számító, és a lakosságot jogosan irritáló bűncselekmény, mint például a gépkocsilopás, a rablás és a zsarolás szinte egyáltalán nem fordult elő. Az első félévben sajnos öt gépkocsifeltörést regisztráltunk, de mindegyik eset az ún.utazóbűnözők számlájára írható – hangsúlyozta a rendőr alezredes, ugyanakkor sajnálattal tette hozzá: ugrásszerűen megemelkedett a lakásbetörések száma, melyek bizonyos részét szintén nem a környékbeliek követték el. Mivel az esetek után távoznak a Rábaközből, nehéz az illetők felkutatása, ezért hosszadalmas nyomozás hozhat csak eredményt.
2011 második felében kiemelt feladata lesz a csornai rendőröknek, hogy munkájukkal tovább javítsák a bűnügyi adatokat. A háttérelemzésekből viszont kiderült, hogy a sértettek figyelmetlensége is közrejátszott a tulajdonuk ellen elkövetett betörésekben. A rendőrkapitány arra kérte az állampolgárokat, hogy tegyenek többet javaik védelmében.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.