Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület polgármesterjelöltje dr. Turi György

Dr. Turi György még mielőtt  érdeklődésünkre reagált volna, az általa komoly eredménynek tartott önkormányzati intézmények felújításáról beszélt: 1 milliárd 370 millió forint vissza nem térítendő pályázati forrásból újult meg a volt községháza, a nyugdíjasotthon, a polgármesteri hivatal, a Széchenyi-iskola, kistérségi támogatással pedig a művelődési ház. A városháza munkájával kapcsolatban megjegyezte: a nyár folyamán lezárult ÁSZ (Állami Számvevőszék)vizsgálat megállapítása szerint az országos átlag felett teljesített a hivatal. Egyedüli kifogásként hangzott el, hogy nincs egyértelműen rögzítve a kibocsátott kötvénnyel járó teher törlesztésének módja.
- Ha valamikor valahol én Csornáról nyilatkozhattam, mindig elmondtam azt, hogy két nagyon súlyos gondja van a városnak a többi hasonló lélekszámú településekhez viszonyítva: az egyik az átmenő forgalom nagysága, a másik a kórházunk helyzete - fogalmazott dr. Turi György -, de most már mindkettő kapcsán valami kis pozitívumról is beszámolhatok. Amennyiben megépül az elkerülő - a mostani jelzések szerint 2014 végére várható -, ez egy láncreakciót fog elindítani. A nyilatkozó a következőre gondolt: Számítanak az Ipari Parkban letelepedni szándékozó befektetőkre, akik az elkerülő révén rögtön az országos vérkeringésben találják magukat. A munkahelyteremtő beruházás eredményeként pedig a fiatalok letelepedésében bíznak, és a keletkező lakásigény az építőipart is a pozitív irányba húzza. Tovább tekintve a jövőbe, több bölcsődei, óvodai és iskolai férőhelyre lesz szükség a városban. A hamarosan elköszönő polgármester végigküzdötte az elmúlt ciklust a kórház megmaradása érdekében. Pozitívumként könyveli el, hogy októbertől kinevezett igazgatója lesz az intézménynek. A termál ügyében is lát esélyt arra, hogy a város tulajdonába kerüljön a kút, de ha mégsem, akkor nekiállnak a  fúrásnak.
Dr. Turi György a bevezetőben megfogalmazott kérdésre így reagált: Egyik szemével állandóan hátrafelé kell néznie, hogy kivédje az esetleges támadásokat. Úgy véli, hogy az őt polgármesterjelöltként indító Korona Egyesület teljes mértékig a Fidesz országos politikáját követve fog működni, a párt csornai csoportjáról viszont az a véleménye, hogy  kiskirályokból álló baráti klikk tartotta az uralma alatt, “akik meg szerették volna határozni a történéseket”. Miért szakított a csornai fideszesekkel? -Mert nem úgy táncoltam, ahogy ők fütyültek - jött a válasz.
Megválasztása esetén mi lenne a legfontosabb célja Csornán? kérdésünkre dr. Turi György így reagált: Az elkerülő útra abszolút nincs ráhatása,  legfeljebb a fórumokon hangoztathatja az óriási forgalom negatív hatásait. A kórház további működtetésére már van némi befolyása, mert önkormányzati fenntartású intézményről van szó. A termálról szólva pedig hangsúlyozta: meg kell várni a bírósági döntést, utána határozhat a helyi plénum a kút megszerzéséről vagy más megoldásról.
Az előző ciklusban Fidesz logó alatt bejutott polgármesternek újabb megválasztása esetén az egység lenne a legfőbb vágya, de immár a fideszesekkel szemben.
(A Rábaközi Magazin szeptember 29-i számából. Honlapunkon megjelent: ugyanaznap)
Beküldés dátuma: 2010. 09. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.