Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csornai kórháznak maradnia kell!

Az Újraélesztett egészségügy, gyógyuló Magyarország alcímet viselő vitairat nem kendőzi el a valós gondokat, épp ezért a szakminisztérium az elfogadás előtt társadalmi vitára bocsátja és várja az érintett szervek, társintézmények, egészségügyi dolgozók építő véleményét. Az országgyűlési képviselő szerint a koncepció tökéletesen megfelelne Csornának, mert olyan alternatívákat kínál, amelyek alkalmazása segítené a Margit Kórház működtetését. A vitairatban az áll, hogy már 2011 elején  több forráshoz jutnak főként azok a  kezelhetetlen adósságot felhalmozó intézmények, amelyek kapcsolódnak a szerkezetváltás alapját képező rendszerhez. Viszont ahhoz, hogy ez  hosszú távon is működjön, további intézkedésekre lesz szükség: a finanszírozás és a struktúra átszervezésére. A vitairat a győri kórháznak nagytérségi szerepet szán, de bennünket a megyei szintű ellátási központ létesítése érinthet leginkább - jegyezte meg Gyopáros Alpár -, mert ez azt jelenti, hogy kórházanként bizonyos szakterületeket megerősítenek. Az országgyűlési képviselő hozzátette: A kiépítetlen infrastruktúrától eltekintve is kiváló termálvize van Csornának, amely alapot adhat a továbblépésre. Mi a következő teendő? A megszólaló azt javasolja a témában érintetteknek (a város vezetőjének, az önkormányzati és a kórházi  dolgozóknak stb.), hogy vegyék kézbe a vitairatot, és mondják el véleményüket
Beküldés dátuma: 2010. 12. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.