Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A cserkészek legjobbjai vesznek részt a világtalálkozón

2011-ben Svédországban tartották meg a négyévente szervezett cserkész világdzsemborit, melyen a 263 fős hazai küldöttség tagjaként Varga Máté csornai cserkész is részt vehetett. A Rábaközben egyetlen cserkészcsapat működik, ezért nagy területről választották ki azt a személyt, aki utazhatott. Az őrsvezetői képesítést szerzett Máté gyakran foglalkozik a nála fiatalabbakkal, és a nemzetközi táboroztatásban is jelentős tapasztalattal rendelkezik. – A magyarokat már nem tartják annyira szegénynek, ezért viszonylag jelentős összeget kell fizetni, de sok támogatót sikerült ehhez találnunk – mesélte Szár Gyula Gergely.
A 2004 óta cserkész Varga Máté farádi hittantanára ösztönzésére lépett be a csoportba, amit azóta sem bánt meg, hiszen sok barátra lelt, akikkel közösen élvezik a természetet. A világdzsemborira pedig azért jelentkezett, mert szerette volna kipróbálni magát abban a helyzetben, amikor külföldiekkel találkozhat. A svédországi tábor lebonyolításában részt vevő Máténak a kéthetes kint tartózkodás kicsit fárasztó volt, de megérte. A dzsembori boltba beosztott fiatal pénztárosként dolgozott, és angol nyelvtudását kitűnően kamatoztatta, ezentúl felszolgált a magyar étteremben. – Nekem speciel ez tetszett a legjobban – kommentálta a svéd tengerparton töltött programját Varga Máté.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.