Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A cserkészek legjobbjai vesznek részt a világtalálkozón

2011-ben Svédországban tartották meg a négyévente szervezett cserkész világdzsemborit, melyen a 263 fős hazai küldöttség tagjaként Varga Máté csornai cserkész is részt vehetett. A Rábaközben egyetlen cserkészcsapat működik, ezért nagy területről választották ki azt a személyt, aki utazhatott. Az őrsvezetői képesítést szerzett Máté gyakran foglalkozik a nála fiatalabbakkal, és a nemzetközi táboroztatásban is jelentős tapasztalattal rendelkezik. – A magyarokat már nem tartják annyira szegénynek, ezért viszonylag jelentős összeget kell fizetni, de sok támogatót sikerült ehhez találnunk – mesélte Szár Gyula Gergely.
A 2004 óta cserkész Varga Máté farádi hittantanára ösztönzésére lépett be a csoportba, amit azóta sem bánt meg, hiszen sok barátra lelt, akikkel közösen élvezik a természetet. A világdzsemborira pedig azért jelentkezett, mert szerette volna kipróbálni magát abban a helyzetben, amikor külföldiekkel találkozhat. A svédországi tábor lebonyolításában részt vevő Máténak a kéthetes kint tartózkodás kicsit fárasztó volt, de megérte. A dzsembori boltba beosztott fiatal pénztárosként dolgozott, és angol nyelvtudását kitűnően kamatoztatta, ezentúl felszolgált a magyar étteremben. – Nekem speciel ez tetszett a legjobban – kommentálta a svéd tengerparton töltött programját Varga Máté.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.