Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A cserkészek legjobbjai vesznek részt a világtalálkozón

2011-ben Svédországban tartották meg a négyévente szervezett cserkész világdzsemborit, melyen a 263 fős hazai küldöttség tagjaként Varga Máté csornai cserkész is részt vehetett. A Rábaközben egyetlen cserkészcsapat működik, ezért nagy területről választották ki azt a személyt, aki utazhatott. Az őrsvezetői képesítést szerzett Máté gyakran foglalkozik a nála fiatalabbakkal, és a nemzetközi táboroztatásban is jelentős tapasztalattal rendelkezik. – A magyarokat már nem tartják annyira szegénynek, ezért viszonylag jelentős összeget kell fizetni, de sok támogatót sikerült ehhez találnunk – mesélte Szár Gyula Gergely.
A 2004 óta cserkész Varga Máté farádi hittantanára ösztönzésére lépett be a csoportba, amit azóta sem bánt meg, hiszen sok barátra lelt, akikkel közösen élvezik a természetet. A világdzsemborira pedig azért jelentkezett, mert szerette volna kipróbálni magát abban a helyzetben, amikor külföldiekkel találkozhat. A svédországi tábor lebonyolításában részt vevő Máténak a kéthetes kint tartózkodás kicsit fárasztó volt, de megérte. A dzsembori boltba beosztott fiatal pénztárosként dolgozott, és angol nyelvtudását kitűnően kamatoztatta, ezentúl felszolgált a magyar étteremben. – Nekem speciel ez tetszett a legjobban – kommentálta a svéd tengerparton töltött programját Varga Máté.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.