Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A cselgáncsosok övvizsgája nagyon szabályozott

Telekesi Ottó, a Csornai Sportegyesület cselgáncs szakosztályának vezetője a csapat edzésén tett látogatásunkkor elmondta: a közelmúltban megváltozott az övvizsga szabályzata. A fehér fokozat elérése nem okoz különösebb nehézségeket: esést, kúszást, bukfencet és egyszerűbb dobást kell bemutatni. A sárga szinthez gyakorolni kell a leszorításokat is, de a narancssárgához még keményebb feltételeknek kell megfelelni: jobbra és balra irányuló mozgásból kell a dobásokat megcsinálni, és komolyabbá válik az ún.földharc technika. Az edző a kékövesek vizsgáját tartja a legösszetettebbnek, mert a versenyzőknek végre kell hajtani több precíz karfeszítést és folytást.  A csornai gyerekeknek szinte a teljes nyara ráment a gyakorlásra, hiszen minden másnap edzettek, ami nagyon fárasztó, de Telekesi Ottó szerint megérte, mert a vizsgabizottság tagjai külön megdicsérték az itteni résztvevőket.  Telekesi Adrienn négyévesen kezdte a dzsúdót; neki első edzője Németh Lajos volt. Az ifjú hölgy most édesapja irányításával küzd, és mint mondta, jó versenyző szeretne lenni, távlati célja pedig a barna és a fekete öv, még később pedig az edzősködés. Telekesi Tamás örül annak, hogy a foglalkozásokon megtanulhatja az esési technikákat, és nagyon jól érzi magát társai körében. Mátyás Kornél sem várt idősebb koráig, hiszen ötévesen csatlakozott a csapathoz. Nem bánta meg, mert barátaival különösen szeret sportolni.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.