Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A cselgáncsosok övvizsgája nagyon szabályozott

Telekesi Ottó, a Csornai Sportegyesület cselgáncs szakosztályának vezetője a csapat edzésén tett látogatásunkkor elmondta: a közelmúltban megváltozott az övvizsga szabályzata. A fehér fokozat elérése nem okoz különösebb nehézségeket: esést, kúszást, bukfencet és egyszerűbb dobást kell bemutatni. A sárga szinthez gyakorolni kell a leszorításokat is, de a narancssárgához még keményebb feltételeknek kell megfelelni: jobbra és balra irányuló mozgásból kell a dobásokat megcsinálni, és komolyabbá válik az ún.földharc technika. Az edző a kékövesek vizsgáját tartja a legösszetettebbnek, mert a versenyzőknek végre kell hajtani több precíz karfeszítést és folytást.  A csornai gyerekeknek szinte a teljes nyara ráment a gyakorlásra, hiszen minden másnap edzettek, ami nagyon fárasztó, de Telekesi Ottó szerint megérte, mert a vizsgabizottság tagjai külön megdicsérték az itteni résztvevőket.  Telekesi Adrienn négyévesen kezdte a dzsúdót; neki első edzője Németh Lajos volt. Az ifjú hölgy most édesapja irányításával küzd, és mint mondta, jó versenyző szeretne lenni, távlati célja pedig a barna és a fekete öv, még később pedig az edzősködés. Telekesi Tamás örül annak, hogy a foglalkozásokon megtanulhatja az esési technikákat, és nagyon jól érzi magát társai körében. Mátyás Kornél sem várt idősebb koráig, hiszen ötévesen csatlakozott a csapathoz. Nem bánta meg, mert barátaival különösen szeret sportolni.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

További hírek

 • Már a jövőre gondolnak: új kapuvári munkahelyek

  A Laurastar Services Kft. új kapuvári gyárához már most keresik a megfelelő készséggel, képességgel rendelkező leendő munkavállalókat, akik 2020-tól elfoglalhatják helyüket a folyamatos fejlődést mutató cég modern gyártósorainál.

 • Minden a tervek szerint halad - Fejlesztések Kapuváron

  Egy város gazdasági erejét jelzi, ha sok mindent megold önerőből és nem kell kölcsönhöz folyamodnia – jegyezte meg Hámori György.

 • Nemzeti konzultáció a családok védelméről

  Magyarország kormánya az egyetlen az Európai Unióban, amely rendszeresen megkérdezi az embereket az egész nemzetet érintő, fontos döntések meghozatala előtt.

 • Csornán felkészültek a télies időjárásra

  Jelentős havazással idén év vége fele még nem kellett számolnia a lakosságnak, de az önkormányzat időben szeretne felkészülni a váratlan helyzetekre, ezért hó- és síkosság-mentesítésről tartottak nemrég sajtótájékoztatót a csornai városházán.

 • Eredményes esztendeje volt a kungfusoknak

  Cser István szerint sok edző és csapatvezető szívesen elfogadná a Kisalföldi Shaolin Kung-Fu SE versenyzői által elért idei eredményeket.