Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csapatok sokat tettek a hagyományok megőrzéséért

A 33 éve alakult, és szakmai körökben elismert Kapuvári Városszépítő Egyesület idén Beleden tartotta meg a “Mi Kis-Rábánk” műveltségi vetélkedőt. A rendezvény alapmottóját a mindannyiunkat körülvevő természet és annak megóvása, valamint a környezetszennyezés megfékezése adta. A vetélkedőre a kapuvári, a mihályi-kisfaludi és vadosfai összevont, valamint a beledi általános iskolából érkeztek a gyerekek, akik elsőként településük idegenforgalmi nevezetességeit mutatták be. Kováts Csaba zsűritag elégedett volt a tanulók felkészülésével, és elmondta, hogy szinte mindegyik csapat maximális pontszámot kapott erre a témakörre. A verseny folytatásaként a résztvevők sétára indultak Beleden, ahol megismerkedtek a település nevezetes épületeivel és ipartörténeti létesítményeivel. A városnézés a Szalay-malomnál ért véget, ahol a vízügyi szakember makett segítségével mutatta be a kíváncsi diákoknak a víztisztítás folyamatát. Az iskolások ezután a tájegységükre, illetve településükre jellemző néphagyományokból adtak ízelítőt. Érdekes feladat volt a beledi kastély regényes történetének bemutatása.
A diákok kreativitásukkal és a szinte kifogástalan előadásmódjukkal kivívták a szaktanárok elismerését. A mihályi iskolások olyan jól teljesítettek, hogy még a maximális pontszámnál is többet kaptak, őket követték a kapuvári pátzaysok, harmadikként pedig a kapuvári Széchenyi csapata végzett. A Páli Szent Vincéből érkező tanulók a negyedik helyre kerültek, a belediek pedig ötödikként végeztek. Természetesen nem a rangsoron van a hangsúly, hanem azon, hogy a felkészüléssel és a jó hangulatú vetélkedőn való részvétellel minden gyermek sokat tett a hagyományok és tiszta értékeink  megőrzéséért.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek