Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csapatok sokat tettek a hagyományok megőrzéséért

A 33 éve alakult, és szakmai körökben elismert Kapuvári Városszépítő Egyesület idén Beleden tartotta meg a “Mi Kis-Rábánk” műveltségi vetélkedőt. A rendezvény alapmottóját a mindannyiunkat körülvevő természet és annak megóvása, valamint a környezetszennyezés megfékezése adta. A vetélkedőre a kapuvári, a mihályi-kisfaludi és vadosfai összevont, valamint a beledi általános iskolából érkeztek a gyerekek, akik elsőként településük idegenforgalmi nevezetességeit mutatták be. Kováts Csaba zsűritag elégedett volt a tanulók felkészülésével, és elmondta, hogy szinte mindegyik csapat maximális pontszámot kapott erre a témakörre. A verseny folytatásaként a résztvevők sétára indultak Beleden, ahol megismerkedtek a település nevezetes épületeivel és ipartörténeti létesítményeivel. A városnézés a Szalay-malomnál ért véget, ahol a vízügyi szakember makett segítségével mutatta be a kíváncsi diákoknak a víztisztítás folyamatát. Az iskolások ezután a tájegységükre, illetve településükre jellemző néphagyományokból adtak ízelítőt. Érdekes feladat volt a beledi kastély regényes történetének bemutatása.
A diákok kreativitásukkal és a szinte kifogástalan előadásmódjukkal kivívták a szaktanárok elismerését. A mihályi iskolások olyan jól teljesítettek, hogy még a maximális pontszámnál is többet kaptak, őket követték a kapuvári pátzaysok, harmadikként pedig a kapuvári Széchenyi csapata végzett. A Páli Szent Vincéből érkező tanulók a negyedik helyre kerültek, a belediek pedig ötödikként végeztek. Természetesen nem a rangsoron van a hangsúly, hanem azon, hogy a felkészüléssel és a jó hangulatú vetélkedőn való részvétellel minden gyermek sokat tett a hagyományok és tiszta értékeink  megőrzéséért.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.