Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csapatok sokat tettek a hagyományok megőrzéséért

A 33 éve alakult, és szakmai körökben elismert Kapuvári Városszépítő Egyesület idén Beleden tartotta meg a “Mi Kis-Rábánk” műveltségi vetélkedőt. A rendezvény alapmottóját a mindannyiunkat körülvevő természet és annak megóvása, valamint a környezetszennyezés megfékezése adta. A vetélkedőre a kapuvári, a mihályi-kisfaludi és vadosfai összevont, valamint a beledi általános iskolából érkeztek a gyerekek, akik elsőként településük idegenforgalmi nevezetességeit mutatták be. Kováts Csaba zsűritag elégedett volt a tanulók felkészülésével, és elmondta, hogy szinte mindegyik csapat maximális pontszámot kapott erre a témakörre. A verseny folytatásaként a résztvevők sétára indultak Beleden, ahol megismerkedtek a település nevezetes épületeivel és ipartörténeti létesítményeivel. A városnézés a Szalay-malomnál ért véget, ahol a vízügyi szakember makett segítségével mutatta be a kíváncsi diákoknak a víztisztítás folyamatát. Az iskolások ezután a tájegységükre, illetve településükre jellemző néphagyományokból adtak ízelítőt. Érdekes feladat volt a beledi kastély regényes történetének bemutatása.
A diákok kreativitásukkal és a szinte kifogástalan előadásmódjukkal kivívták a szaktanárok elismerését. A mihályi iskolások olyan jól teljesítettek, hogy még a maximális pontszámnál is többet kaptak, őket követték a kapuvári pátzaysok, harmadikként pedig a kapuvári Széchenyi csapata végzett. A Páli Szent Vincéből érkező tanulók a negyedik helyre kerültek, a belediek pedig ötödikként végeztek. Természetesen nem a rangsoron van a hangsúly, hanem azon, hogy a felkészüléssel és a jó hangulatú vetélkedőn való részvétellel minden gyermek sokat tett a hagyományok és tiszta értékeink  megőrzéséért.
Beküldés dátuma: 2012. 05. 09.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.