Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csapatküzdelem összekovácsolja a kicsiket

A rendezvényt a helyi önkormányzat mellett számos vállalkozó támogatja. A gyerekek minden évben nagy örömmel készülnek az egyéni és csoportos sorversenyekre – mondta Farkasné Kovács Andrea tagintézmény-vezető. A hosszabb és rövidebb távú futások, valamint az összetettebb feladatok jól kifárasztották a gyerekeket, akik a végsőkig becsületesen küzdöttek. Az ikrényi intézmény csemetéin kívül eljöttek a megmérettetésre az abdai, a bezi, a börcsi, a győrsövényházi, a fehértói és a kónyi óvodások. Az óvónők fontosnak tartják, hogy már gyermekkorban kialakuljon az a fajta egészséges küzdőszellem, amely később is el fogja őket kísérni.
A kónyi Rebenák István elkísérte gyermekét a programra. Hangja nehezen szűrődött át a gyermekek zsivaján, de véleményét azért elmondta: jónak tartja az összejövetelt, mert a mozgás csak használ a kicsiknek, akik korán megtanulják az összjátékot, hisz a társakra is oda kell figyelni. Óvodáskorú csemetéje a nagy nap reggelén jóval korábban felkelt, annyira izgatott volt. Nagy Bence szurkolóként érkezett a sportcsarnokba, de elárulta, hogy rengeteget gyakoroltak a megmérettetésre. A kónyi kisfiú kedveli a futást és a kosárlabdát, ezért barátjával gyakorolják a célbadobást. – Ha sikerül, akkor kis bajnok leszek! – mondta lelkesen az óvodás.
Körmendi Ivett gyermeke a győrsövényházi óvodából jött át az ikrényi rendezvényre. A család csak két éve költözött a településre, ezért először vettek részt az oviolimpián. Kislánya boldogan vegyült el társai között. Az anyuka úgy véli, hogy gyermeke a sportverseny révén még hamarabb megtalálja helyét a csapatban.

Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.