Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A csapatküzdelem összekovácsolja a kicsiket

A rendezvényt a helyi önkormányzat mellett számos vállalkozó támogatja. A gyerekek minden évben nagy örömmel készülnek az egyéni és csoportos sorversenyekre – mondta Farkasné Kovács Andrea tagintézmény-vezető. A hosszabb és rövidebb távú futások, valamint az összetettebb feladatok jól kifárasztották a gyerekeket, akik a végsőkig becsületesen küzdöttek. Az ikrényi intézmény csemetéin kívül eljöttek a megmérettetésre az abdai, a bezi, a börcsi, a győrsövényházi, a fehértói és a kónyi óvodások. Az óvónők fontosnak tartják, hogy már gyermekkorban kialakuljon az a fajta egészséges küzdőszellem, amely később is el fogja őket kísérni.
A kónyi Rebenák István elkísérte gyermekét a programra. Hangja nehezen szűrődött át a gyermekek zsivaján, de véleményét azért elmondta: jónak tartja az összejövetelt, mert a mozgás csak használ a kicsiknek, akik korán megtanulják az összjátékot, hisz a társakra is oda kell figyelni. Óvodáskorú csemetéje a nagy nap reggelén jóval korábban felkelt, annyira izgatott volt. Nagy Bence szurkolóként érkezett a sportcsarnokba, de elárulta, hogy rengeteget gyakoroltak a megmérettetésre. A kónyi kisfiú kedveli a futást és a kosárlabdát, ezért barátjával gyakorolják a célbadobást. – Ha sikerül, akkor kis bajnok leszek! – mondta lelkesen az óvodás.
Körmendi Ivett gyermeke a győrsövényházi óvodából jött át az ikrényi rendezvényre. A család csak két éve költözött a településre, ezért először vettek részt az oviolimpián. Kislánya boldogan vegyült el társai között. Az anyuka úgy véli, hogy gyermeke a sportverseny révén még hamarabb megtalálja helyét a csapatban.

Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.