Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével. Az Európai Parlament viszont azon dolgozik, hogy letörje Magyarország ellenállását. A témával kapcsolatban dr. Völner Pál államtitkár tartott lakossági fórmot Csornán.

– A kormány nemzeti konzultációt hirdetett és az államtitkárok, miniszterek járják az országot, hogy népszerűsítsék ezt az akciót – fogalmazta meg dr. Völner Pál Csornára jövetelének valódi célját. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára a fórum jelentőségét abban látja, hogy ha minél többen támogatják a kormány törekvését, annál erősebb érvként hozható fel majd Brüsszelben, hiszen a választópolgárok széles tömegei állnak mögötte.

A magyar álláspont elutasítja a Soros-tervet, konkrétan azt a fajta betelepítési elképzelést, amely szerint migránsokkal árasztanák el Magyarországot.
– 2015 őszén építettük meg a déli határzárat, amit Brüsszelből azóta is támadnak, tehát le akarják velünk bontatni a kerítést, meg akarják szüntetni a jogi akadályokat. Ha nem közvetlenül a határon keresztül, de Görögországból vagy akár az érintett kibocsátó államokból, migránsok ezreit kívánják betelepíteni Magyarországra.
Az ellenzék teljes egészében meg akar felelni Brüsszel elvárásainak, nem fontos nekik az itt élő magyar emberek érdeke, feláldoznák a nyugalmunkat, a közrendet és közbiztonságot, akár terroristákkal is veszélyeztetve az országot – mondta dr. Völner Pál. Korábbi, a térségben tett látogatásaival kapcsolatban megjegyezte: – Szerintem az itteni emberek két lábbal állnak a földön. Akár útátadásokról, beruházásokról volt szó, amikor erre jártam, a Rábaközben mindig tudták, hogy mit akarnak, és el is érik, amit szeretnének.

– A rábaköziek már megszokhatták, hogy választókörzetünk nagyobb településein félévente, évente tartunk egy-egy lakossági fórumot, amelyen megvitatjuk az éppen aktuális politikai szempontú közéleti kérdéseket – mondta Gyopáros Alpár.
Dr. Völner Pál csornai fórumának előkészületei egy hónappal korábban kezdődtek, amikor a szervezők még nem tudhatták, hogy mennyire aktuális lesz a beszélgetés témája: az Európai Parlament megszavazta azt a határozati javaslatot, amely arról szól, hogy az unió tagállamainak felülről nyitott kvóta alapján kell befogadnia a menekülteket, vagyis ahányan csak érkeznek, automatikusan szétosztják őket a tagállamok között. Az országgyűlési képviselő szerint a határozati javaslatról szóló jegyzőkönyvek világosan tartalmazzák a következőt: Az Európai Parlament és annak illetékes bizottsága el akarja érni, hogy azoknak kelljen több illegális bevándorlót befogadnia, akik eddig nem teljesítették erre vonatkozó kötelezettségeiket. Ide tartozik a közép-európai államok zöme, köztük Magyarország, hiszen mi egy bevándorlót sem fogadtunk be. Mindez annak is köszönhető, hogy a tavalyi népszavazáson majdnem 3,5 millióan mondták el véleményüket ebben a kérdésben, és a döntő többség kinyilvánította, nem szeretne befogadni illegális migránsokat.

– A következőkben az Európai Tanács fogja megvitatni a tervezetet, amikor a kormányfők vitáznak a kérdésről – tette hozzá Gyopáros Alpár, aki szerint Magyarországnak azt az álláspontot kell képviselnie, amelyet a társadalom többségének véleménye tükröz. Minél többen töltik ki a nemzeti konzultációs kérdőívet és küldik vissza a kormánynak, annál több embert sorakoztathatunk fel az érv mögé. Ennek lehet az eredménye, hogy sikerrel vívjuk azt a csatát, amely szerint továbbra se kelljen illegális migránsokat befogadnia Magyarországnak.

Összegzésül elhangzott: A telt házas csornain, valamint a Kapuváron tartott hasonló fórumon összesen közel hatszáz érdeklődő vett részt és volt kíváncsi a kormány véleményére.

 

Beküldés dátuma: 2017. 11. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek