Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bölcsesség segít az élet útvesztőiben

A hagyományoknak megfelelően idén is december első hétvégéjén került sor Edvén az idősek napi rendezvényre. Imre László polgármester megállapította: az ötvenhét nyugdíjas közül több mint negyvenen eljöttek. A megnyitó beszéd után a helyi fiatalok egy csoportja köszöntötte a nyugdíjasokat, akik hamarosan a beledi óvodások műsorát tekinthették meg. Az Edvén élő éltesebb korú embereket sem kellett sokat noszogatni, és nótával szórakoztatták társaikat. Az ebédet követően Póczik Zoltán partnerével rábaközi és erdélyi táncokat mutatott be, majd Rugli Béla szanyi zenész fokozta a hangulatot. A „Rábaköz harmonika királya” több éve részt vesz az edvei rendezvényeken, s mind a falunapokra, mind az nyugdíjasoknak szervezett zenés mulatságokra visszavárják feleségével.

A 2006 októberében alakult edvei „Aranyélet” Nyugdíjasklub része a Pannon Nyugdíjas Szövetségnek. Egy esztendő múlva vegyes  énekkart alakítottak, melyben fele-fele arányban vesznek részt a nők és a férfiak. Jakab Béla elmondta, hogy csapatával szinte mindig színesítik az edvei ünnepségeket, melyekre dalokkal és szavalatokkal készülnek. Az önkormányzati támogatással működő klub egyébként önfenntartó, mert tagdíjat is szednek. A kirándulások alkalmával egyre szebb helyekre jutnak el, harmadik évfordulójuk alkalmával pedig részt vettek a Tisza partiak partiján. Az énekkar azóta többször is szerepelt Szolnokon, ahol az edvei nyugdíjasok a rábaközi település hírnevét öregbítették.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.