Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bölcsesség segít az élet útvesztőiben

A hagyományoknak megfelelően idén is december első hétvégéjén került sor Edvén az idősek napi rendezvényre. Imre László polgármester megállapította: az ötvenhét nyugdíjas közül több mint negyvenen eljöttek. A megnyitó beszéd után a helyi fiatalok egy csoportja köszöntötte a nyugdíjasokat, akik hamarosan a beledi óvodások műsorát tekinthették meg. Az Edvén élő éltesebb korú embereket sem kellett sokat noszogatni, és nótával szórakoztatták társaikat. Az ebédet követően Póczik Zoltán partnerével rábaközi és erdélyi táncokat mutatott be, majd Rugli Béla szanyi zenész fokozta a hangulatot. A „Rábaköz harmonika királya” több éve részt vesz az edvei rendezvényeken, s mind a falunapokra, mind az nyugdíjasoknak szervezett zenés mulatságokra visszavárják feleségével.

A 2006 októberében alakult edvei „Aranyélet” Nyugdíjasklub része a Pannon Nyugdíjas Szövetségnek. Egy esztendő múlva vegyes  énekkart alakítottak, melyben fele-fele arányban vesznek részt a nők és a férfiak. Jakab Béla elmondta, hogy csapatával szinte mindig színesítik az edvei ünnepségeket, melyekre dalokkal és szavalatokkal készülnek. Az önkormányzati támogatással működő klub egyébként önfenntartó, mert tagdíjat is szednek. A kirándulások alkalmával egyre szebb helyekre jutnak el, harmadik évfordulójuk alkalmával pedig részt vettek a Tisza partiak partiján. Az énekkar azóta többször is szerepelt Szolnokon, ahol az edvei nyugdíjasok a rábaközi település hírnevét öregbítették.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.