Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A biztonságra törekednek a kapuvári óvodákban

Király-tó Óvoda és Bölcsőde intézményében nagy és jól felszerelt udvarok állnak az óvodások rendelkezésére: szükség is van rá, hiszen amíg az időjárás engedi, a fertőzésveszély elkerülése érdekében egyre többet tartózkodnak a szabadban. Örömmel tapasztalták, hogy megnőtt az Osli tagóvodába beíratott gyermekek száma, így több mint huszonöten járnak abba az tagintézménybe is.  

A Király-tó Óvoda és Bölcsődében is zártabb ajtók mögött indult a 2020/2021-es nevelési év, de rendben megérkeztek a gyerekek, köztük azok is, akik március óta nem látogatták az intézményt, valamint a kiscsoportosok. A létszám a korábbiakhoz hasonló, ami 330-350 gyermeket jelent. Örömteli, hogy az idei évben az Osli tagóvodában is megemelkedett a gyermeklétszám.
A biztonsági intézkedéseket a központi eljárásrend szerint vezették be. A legnagyobb változás a kiscsoportosok beszoktatásában történt, ami a szülők nagy részének szívfájdalmat okozott. A korábbiak szerint az édesanyák is ott maradhattak a csoportszobákban, de a járványügyi szabályok miatt erre az idén nem kerülhetett sor. Azt is figyelembe kellett venniük, hogy az újonnan bekerülő többi kisgyermeknek a számára idegen, szájmaszkos, kesztyűs felnőtt elég félelmetes lehet, ezért a szülőknek a csoportszobán kívül kellett maradniuk.
– A szülők nagyon együttműködőek, és a fokozatos beszoktatást így is biztosítjuk, először csak két órát és így nő az idősáv, amikor a gyermekek itt tartózkodnak. Ez a kollégáknak több feladattal is jár, hiszen a dadus néni minden alkalommal újrafertőtleníti az öltözőt és a bejárati részt – mondta Boros Imréné.
Az épület kilenc óráig tart nyitva, majd délután háromig bezárják. Ebben az időszakban nem léphet be egyetlen idegen sem. Azonos időben csak négy szülő tartózkodhat egy öltözőben, egy gyermekkel kizárólag egy hozzátartozó érkezhet úgy, hogy a kísérő minél hamarabb távozzon a zárt térből.
A bölcsődében még szigorúbbak a higiéniai előírások, ezért ott még fokozottabban és sűrűbben végzik a fertőtlenítést. A legkisebbeknél módosították az épület zárva tartását: fél háromkor nyitják ki a kapukat, mert a szülők nagy része korábban érkezik.
A koronavírus elleni védekezés második szakaszában korlátozni kell a rendezvényeket is: a bábszínházak, koncertek és egyéb szolgáltatások egyelőre szünetelnek, ezért az óvodai kereteken belül próbálják pótolni a kieső programokat. A fontosabb évfordulókat, ünnepeket ugyanúgy meg fogják tartani, csak a szokásosnál zártabb körülmények között.
A szülői értekezletek talán most még fontosabbak, ezért időben megtartották a tájékoztatókat. Különböző időpontokban kerítettek sort ezekre az alkalmakra, és kisebb csoportbontásban.
Fel kell készülniük a területi vagy időszakos karanténra is, ezért mindenkitől elkérték az elérhetőségét.

Boros Imréné a gyermekek zavartalan és biztonságos nevelése mellett a váratlan helyzetekhez való gyors alkalmazkodást emelte ki most az óvodai feladatok közül, hiszen mindenkinek az az érdeke, hogy olyan megoldások születnek, melyek után a szülők biztonságban tudják magukat és gyermekeiket, valamint az intézmény dolgozóit.

Beküldés dátuma: 2020. 09. 16.

Kapcsolódó hírek

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.