Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bevételek tükrében költekezhetnek 2012-ben

Békés, boldog új esztendőt kívánva köszöntötte Hámori György a Rábaközi Televízió nézőit, valamint a tévé vételkörzetéhez tartozó valamennyi település polgárát a kapuvári műsor idei első adásában. A zárszámadás pénzügyi elszámolása jelenleg is zajlik, de a következtetés már levonható: Kapuvár nehéz, de eredményes évet fejezett be 2011. december 31-ével. Az uniós válság a kis közösségekre is rányomja a bélyegét, ezért egyre szűkülő lehetőségek között kellett érvényesülni – jegyezte meg a polgármester. – Jó tempóban haladtak az európai uniós pályázataink, az inkubátorház építése pedig befejeződött. Utóbbit január végén adjuk át ünnepélyes keretek közt. Hámori György a városközpont rehabilitációs pályázat előkészítésével szintén elégedett, és a munkálatok megkezdését március-árilisra tervezik.
Az önkormányzatok működését nagyban befolyásoló törvényi változások már olvashatók a Magyar Közlönyben, de az átütő fordulat még nem érzékelhető, mert a paragrafusok legnagyobb része 2013 januárjától lép hatályba – derült ki a kapuvári városatya beszámolójából, aki úgy érzi, hogy polgármester társai előrelátásának köszönhetően a kistérség felkészült a változásokra. A jövőbeni járások határai még nem teljesen tisztázottak, de az eredményesen működő körjegyzőségek jó alapot adhatnak az új közös önkormányzati hivataloknak. – Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Kapuvár ismét jó évet tudhasson maga mögött 2012 végén – hangsúlyozta a település első embere. A továbbiakban azokról a tényezőkről beszélt, amelyeket ezen a szinten nem  lehet befolyásolni: például hogy miként alakul az euróövezet sorsa, mert közvetve ez is hatással van a hazai önkormányzatok helyzetére. Az sem közömbös, hogy mekkora sikereket érnek el a helyi vállalkozások, hiszen  tőlük származik a város adóbevételeinek jelentős része.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.