Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bevételek tükrében költekezhetnek 2012-ben

Békés, boldog új esztendőt kívánva köszöntötte Hámori György a Rábaközi Televízió nézőit, valamint a tévé vételkörzetéhez tartozó valamennyi település polgárát a kapuvári műsor idei első adásában. A zárszámadás pénzügyi elszámolása jelenleg is zajlik, de a következtetés már levonható: Kapuvár nehéz, de eredményes évet fejezett be 2011. december 31-ével. Az uniós válság a kis közösségekre is rányomja a bélyegét, ezért egyre szűkülő lehetőségek között kellett érvényesülni – jegyezte meg a polgármester. – Jó tempóban haladtak az európai uniós pályázataink, az inkubátorház építése pedig befejeződött. Utóbbit január végén adjuk át ünnepélyes keretek közt. Hámori György a városközpont rehabilitációs pályázat előkészítésével szintén elégedett, és a munkálatok megkezdését március-árilisra tervezik.
Az önkormányzatok működését nagyban befolyásoló törvényi változások már olvashatók a Magyar Közlönyben, de az átütő fordulat még nem érzékelhető, mert a paragrafusok legnagyobb része 2013 januárjától lép hatályba – derült ki a kapuvári városatya beszámolójából, aki úgy érzi, hogy polgármester társai előrelátásának köszönhetően a kistérség felkészült a változásokra. A jövőbeni járások határai még nem teljesen tisztázottak, de az eredményesen működő körjegyzőségek jó alapot adhatnak az új közös önkormányzati hivataloknak. – Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Kapuvár ismét jó évet tudhasson maga mögött 2012 végén – hangsúlyozta a település első embere. A továbbiakban azokról a tényezőkről beszélt, amelyeket ezen a szinten nem  lehet befolyásolni: például hogy miként alakul az euróövezet sorsa, mert közvetve ez is hatással van a hazai önkormányzatok helyzetére. Az sem közömbös, hogy mekkora sikereket érnek el a helyi vállalkozások, hiszen  tőlük származik a város adóbevételeinek jelentős része.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.