Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A bevételek tükrében költekezhetnek 2012-ben

Békés, boldog új esztendőt kívánva köszöntötte Hámori György a Rábaközi Televízió nézőit, valamint a tévé vételkörzetéhez tartozó valamennyi település polgárát a kapuvári műsor idei első adásában. A zárszámadás pénzügyi elszámolása jelenleg is zajlik, de a következtetés már levonható: Kapuvár nehéz, de eredményes évet fejezett be 2011. december 31-ével. Az uniós válság a kis közösségekre is rányomja a bélyegét, ezért egyre szűkülő lehetőségek között kellett érvényesülni – jegyezte meg a polgármester. – Jó tempóban haladtak az európai uniós pályázataink, az inkubátorház építése pedig befejeződött. Utóbbit január végén adjuk át ünnepélyes keretek közt. Hámori György a városközpont rehabilitációs pályázat előkészítésével szintén elégedett, és a munkálatok megkezdését március-árilisra tervezik.
Az önkormányzatok működését nagyban befolyásoló törvényi változások már olvashatók a Magyar Közlönyben, de az átütő fordulat még nem érzékelhető, mert a paragrafusok legnagyobb része 2013 januárjától lép hatályba – derült ki a kapuvári városatya beszámolójából, aki úgy érzi, hogy polgármester társai előrelátásának köszönhetően a kistérség felkészült a változásokra. A jövőbeni járások határai még nem teljesen tisztázottak, de az eredményesen működő körjegyzőségek jó alapot adhatnak az új közös önkormányzati hivataloknak. – Mindent meg fogunk tenni azért, hogy Kapuvár ismét jó évet tudhasson maga mögött 2012 végén – hangsúlyozta a település első embere. A továbbiakban azokról a tényezőkről beszélt, amelyeket ezen a szinten nem  lehet befolyásolni: például hogy miként alakul az euróövezet sorsa, mert közvetve ez is hatással van a hazai önkormányzatok helyzetére. Az sem közömbös, hogy mekkora sikereket érnek el a helyi vállalkozások, hiszen  tőlük származik a város adóbevételeinek jelentős része.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.