Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A betűkkel és a számokkal ismerkednek

Farád általános iskolájába tíz településről érkeznek a gyerekek, de természetesen a helyiek vannak többségben. Az első osztályban idén ősztől tizennyolcan tanulnak. Szinte az összes nebuló a farádi óvodában kapta meg az iskolai felkészítést, s csupán ketten érkeznek más községből. A bejáró gyerekeket Jobaházáról és Sopronnémetiből hozzák szüleik. A február végén, illetve március elején rendezett nyílt napokon a leendő elsősök tanító  nénije bemutatóórát tart, melyre a nagycsoportosokat várják minden esztendőben.
A tanulás mellett a gyerekek nevelése is fontos, és jó, ha mielőbb megszokják a szabadidő értelmes eltöltését. Nemrég tartották az intézmény névadójának, Király Ivánnak a tiszteletére rendezett napokat, melynek keretében a nagyobbak kerékpároztak és kirándultak, a kisebbek pedig lovas kocsira szállva a Hany élővilágával ismerkedtek meg. Visszatérve a tanórákra: az elsősök decemberig megtanulják a tízes számkört és a legalapvetőbb műveleteket, de ugyanilyen ütemesen haladnak az olvasással is.
Harkai Justin Benjamin jól érzi magát az iskolában, a teremben és az udvaron is szívesen tartózkodik. A “fecskevonal”rajzolása különösen tetszik. Séra Luca Mónika eddigi kedvence a matek, ezen belül favoritja a hármas szám. Osztálytársa, Horváth Dávid megszokta a rendszeres órákat, de szívesen tölti idejét a szabadban is. Kérésünkre megmutatta a hátsó padban ülő barátait. Pattantyús  Valentin Benjamint nem zavarja a sok tanulás, a számok és a jelek világa pedig különösen tetszik neki. Alig várja, hogy az ábécében sorra kerüljön az “u” betű.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 09.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.