Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

A beledi szociális központ szívesen fogadja a lakosság adományait

Mindenki tudja a feladatát, teszi, ahogy kell – fogalmazott Rácz Árpádné, a Beledi Egyesített Szociális Központ vezetője, mikor a koronavírus-járvány miatti teendőkről beszélt. Az első advent vasárnap előtti pénteken megkezdődött a tartós élelmiszer-adományok gyűjtése a csornai Tesco áruházban.

A Beledi Egyesített Szociális Központ már a koronavírus-járvány tavaszi hullámának idején szerzett tapasztalatokat hasznosítva szervezi a szolgáltatásokat, hogy megfelelő, magas színvonalat biztosítsanak minden ellátási formában a segítségre szoruló családoknak, egyéneknek. Rácz Árpádné szerint az ellátottak száma az őszi veszélyhelyzetben nem növekedett, de továbbra is foglalkoznak azokkal, akik a pandémia kezdetén kérték a támogatásukat. Az intézményvezető elmondta, hogy a járvány miatti többletfeladatok nem okoztak különösebb gondot a szociális központ dolgozóinak, mert átszervezve, akár napi munkafolyamatokat érintő változásokhoz rugalmasan alkalmazkodva látják el feladataikat a szakképzett munkatársak.
Rendelkezésre állnak a védekezéshez szükséges megfelelő eszközök, fertőtlenítőszerek (antibakteriális törlőkendő, alkoholos kézfertőtlenítő, gumikesztyű, szájmaszk) amelyekből folyamatos az ellátás, az utánpótlás.
A szociális központ több éve szervez a Magyar Élelmiszerbankon keresztül karácsony előtti adománygyűjtést.
– Nagy szeretettel és hálával fogadjuk a lakosság által intézményünkben leadott adományokat, amit igyekszünk eljuttatni a legrászorulóbbaknak. A szociális központ alkalmanként részt vesz, illetve bekapcsolódik a cégek, magánszemélyek kezdeményezésében indított adománygyűjtő akciókba is azzal, hogy javaslatot tesznek a befolyt összeg minél célszerűbb felhasználására. Ilyen volt a Kovács István ügyvezető (Nemes pékség) októberi kétszázezer forintos felajánlása is, melyből tizenkét családban, huszonnégy gyermeknek vásároltak téli cipőt, illetve télikabátot – magyarázta a szociális központ vezetője. Rácz Árpádné szerint, aki rászorul a segítségre, annak minden adomány jól jön, így szóba jöhet a ruházat mellett a tisztítószer, élelmiszer, gyermekjáték is.
– Ellátási területünk nagyon sok településre kiterjed, így mindig van helye a felajánlott termékeknek. Az adományok gyakran könnyeket csalnak az érintettek szemébe.
Ezúton is köszönjük a támogatást és a bizalmat! Áldott békés, boldog karácsonyt kívánnak a Beledi Egyesített Szociális Központ dolgozói.
A szociális központ munkatársai szeretnék még meghittebbé tenni az ünnepvárást a város lakossága számára, ezért két faházat állítanak fel a településen, ahol jelképes összegért kínálják saját készítésű ajándéktárgyaikat, de azokat is várják, akik csak nézelődni akarnak.

Beküldés dátuma: 2020. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek