Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi óvoda először nevezett be, és rögtön nyert az elemgyűjtő akción

2010-ben jelent meg az az óvodák és iskolák számára kiírt pályázati felhívás, mely használt elemek, és olyan kis méretű elektronikai cikkek gyűjtésére ösztönöz, melyek nem haladják meg a 25 cm-es méretet. Odoricsné Buthi Krisztina, az Egyesített Szociális Központ igazgatója hívta fel a beledi óvodavezető figyelmét a kezdeményezésre. Gerencsérné Németh Erika nem sokáig habozott, és mozgósították az egész települést. - Egyszerre kaptunk rajta, értesítettük a szülőket, a munkahelyeken is érdeklődtünk, hogy miként lehetne minél többet összegyűjteni - mondta az óvodavezető. A 472 kg összsúlyú veszélyes hulladéknak számító anyagot természetesen nem az intézményben tárolták, és két nap múlva Budapestre szállították az elektronikai szemetet.  Az első helyezettnek járó 50 ezer forintos pénzjutalmat az óvoda udvari játékainak vásárlására fordítják - mesélte Gerencsérné Németh Erika. Utalt arra is, hogy több helyről kértek árajánlatot: szeretnék a homokozót napvédelemmel ellátni, valamint rugós eszközöket telepítenének a szabadba.
Az ünnep közeledtével Beleden most minden erővel a húsvétra készülnek: hímes tojást rajzolnak és festenek a gyerekek, s hamarosan meg lesz az ajándéktároló kosárka is. Izgalommal tölti el a csoportokat, amikor ebéd után megkeresik az udvaron elrejtett meglepetés csomagokat, de a legnagyobb öröm, amikor nyuszikák rohangálnak az fűben.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.