Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi fiatalok pizzériát vagy kávézót szeretnének

Nehéz a fiatalokat helyben tartani, és összefogni, mivel a legtöbbjük más településen tanul, de a beledi Egyesített Szociális Központ munkatársai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy megismerjék és kielégítsék  igényeiket. Pályázati forrásból valósult meg az a tavaly egész éven át tartó ifjúsági programsorozat, melynek a végére ütőképes és aktív csoportot sikerült létrehozni. Kirándulások, tréningek, tapasztalatcserék, ötletbörzék színesítették a rendezvényeket.
Odoricsné Buthi Krisztina elmondta, hogy jól ismerik Beleden azt a huszonöt-harminc főből álló ún.kemény magot, akik sok időt töltenek együtt, ezért könnyebben mozgósíthatóak a helyi rendezvényekre. A szociális központ vezetője hangsúlyozta: szeretnék, ha ez a csoport kinőné magát, és többen csatlakoznának kezdeményezéseikhez. A szervezők azt akarják elérni, hogy az érintett korosztály maga találja ki a szabadidős programjait, hiszen a külsősöknek nagy fejtörést okoz annak eldöntése, hogy mi kötné le az ifjúságot. A szociális központ munkatársai várják az ötleteket, de természetesen a lebonyolításban már közreműködnének. Eddig a következő igényeket fogalmazták meg az érintettek: több sportolási lehetőséget szeretnének, például teniszt vagy a röplabdát, valamint a kocsmáknál szívesebben látogatnának egy-egy  pizzériát vagy kávézót.
Az önkormányzattal közösen elkészült a 2011-es helyi ifjúsági koncepció, melynek fontos lépése a nyáron indítandó kerekasztal-találkozó. A győri Széchenyi István Egyetem szociális munkás hallgatói kutatást végeznének a településen – tudtuk meg Odoricsnétól –, és a szociális központ dolgozóira hárul az a feladat, hogy meghatározzák a tanulmány célját. A felmérés eredménye segíteni fogja a beledieket abban, hogy jobban megismerjék a helyben élő, tizenöt-harminc év közötti korosztály gondolkodását és terveit. A beledi Egyesített Szociális Központ minden évben aktív szervezője és résztvevője a pünkösdi fesztiválnak, s így lesz ez idén is. Délelőtt tíz órától kora estig várják a gyermeket a kézműves foglalkozásokra és a különböző ügyességi játékokra.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.