Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi diákok arról az oldalukról mutatkoznak be, amiben a legjobbak

Ágostonné Hajnali Csilla, a Mikrotérségi Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese negyedszázada választotta a pedagóguspályát, melyből tizenöt esztendőt a beledi iskolában töltött. A biológia-földrajz szakos tanár igazgatóhelyettesi feladatai mellett jelenleg csak a felsősöket oktatja természetismeretre és földrajzra - árulta el a vele készült interjúban.
Az évről évre ismétlődő kulturális és művészeti vetélkedőt huszonöt éve megrendezik az iskolában, azzal a céllal, hogy a tanulók ne csak ünnepi műsorral emlékezzenek az 1848-as márciusi forradalmi eseményekre, hanem saját tudásukat megmutatva, hazaszeretetet sugározzanak a nézők szívébe. A seregszemle két részből áll. Az első blokkban a gyerekek vers- és prózamondásban valamint ének, tánc és hangszeres kategóriában jeleskednek. - A program nagyon sokrétű, mindig a tanulók érdeklődésétől függ, hogy milyen színtéren mutatják be tudásukat - mondta a pedagógus. A megemlékezésen túl az a cél, hogy ne csak a szűk család lássa a tehetséges gyerekek előadását, hanem a település örömére mutassák be mindenkinek. A rendezvény második meghatározó egysége az a kiállítás, amelyen többféle kategóriában láthatók az alkotások:  rajz, festés, makettkészítés, gyöngyfűzés, papírhajtogatás, szobrászat.
A vetélkedőn részt vevő valamennyi tanuló jutalmazásra számíthat, az első három helyezett pedig kiemelt elismerést kap.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.