Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A beledi diákok arról az oldalukról mutatkoznak be, amiben a legjobbak

Ágostonné Hajnali Csilla, a Mikrotérségi Általános Művelődési Központ igazgatóhelyettese negyedszázada választotta a pedagóguspályát, melyből tizenöt esztendőt a beledi iskolában töltött. A biológia-földrajz szakos tanár igazgatóhelyettesi feladatai mellett jelenleg csak a felsősöket oktatja természetismeretre és földrajzra - árulta el a vele készült interjúban.
Az évről évre ismétlődő kulturális és művészeti vetélkedőt huszonöt éve megrendezik az iskolában, azzal a céllal, hogy a tanulók ne csak ünnepi műsorral emlékezzenek az 1848-as márciusi forradalmi eseményekre, hanem saját tudásukat megmutatva, hazaszeretetet sugározzanak a nézők szívébe. A seregszemle két részből áll. Az első blokkban a gyerekek vers- és prózamondásban valamint ének, tánc és hangszeres kategóriában jeleskednek. - A program nagyon sokrétű, mindig a tanulók érdeklődésétől függ, hogy milyen színtéren mutatják be tudásukat - mondta a pedagógus. A megemlékezésen túl az a cél, hogy ne csak a szűk család lássa a tehetséges gyerekek előadását, hanem a település örömére mutassák be mindenkinek. A rendezvény második meghatározó egysége az a kiállítás, amelyen többféle kategóriában láthatók az alkotások:  rajz, festés, makettkészítés, gyöngyfűzés, papírhajtogatás, szobrászat.
A vetélkedőn részt vevő valamennyi tanuló jutalmazásra számíthat, az első három helyezett pedig kiemelt elismerést kap.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 06.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.