Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A 987-es szám örökre emlékezetes marad Füry Ferencnek

Gitárja húrjait pengetve, látszólag cseppet sem zavartatta magát Füry Ferenc, amikor kollégánk az egyik országos kereskedelmi csatorna  tehetségkutató válogatójában való szereplését firtatta. A bohém ember barátai unszolására nevezett be a versenyre. Mint mesélte, az első interjúk után beindult a profi gépezet, és felhívták Budapestre. A hangszeres meghallgatáson elénekelte Máté Péter Azért vannak a jó barátok című dalát, és hogy beszámolójának nyomatékot adjon, a riport kellős közepén bele is vágott a nótába. – Nagy öröm volt, és félreállt a szája az itthoniaknak, hogy a végén még az öreg sztár lesz – mesélte nevetve az X-Faktoros, aki úgy véli, a zsűri egyre nagyobb szigora miatt nem folytathatta a vetélkedőt.
A 987-es számon regisztrált kónyi jelentkező szerint nemcsak a tanulásról és a munkáról szól az élet, mert néha ki kell lépni ebből a körből, és létre kell hozni valami másnak is örömet jelentő alkotást. Füry úrnak fővárosi élménye hasonló izgalmat jelentett, mint amilyenben  annak a hegymászónak lehet része, aki eléri a kitűzött célt. – Vannak hóbortjaim. Minden olyan faramuci nálam, mert ellenkezőleg élek, mint a többi ember, de nem rosszul! Jó ez így, csak Magyarországon nem veszik jó néven, ha valaki nem a megszokott módon gondolkodik – magyarázta “csodabogár”jelzőjét, és belátta, hogy igazodnia kellene a kónyiakhoz, de neki ez nem olyan egyszerű. Féktelen kíváncsiságával magyarázta, hogy miért kezd bele ennyi mindenbe, az helyett, hogy egy valamiből profi lenne. Picit dobol, furulyázik, néha gitározik és játszik a harmonikán, s nem kímélve a füleket, énekelni kezd. A Gyömörén, villany nélküli házban nevelkedő Füry Ferenc családja is kedvelte a zenét: a nagypapa a sparhelt mellett furulyázott, az erdélyi vonalakra visszavezethető édesapja kukoricamorzsolás közepette tangoharmonikázott és citerán játszott, olasz édesanyja szintén muzikális volt. A prózához is vonzódó interjúalany imádja a magyar nyelvet és a tiszta beszédet. A hazafias érzületet megvillantó amatőr előadó számára a magyar nyelv a legszabadabb a világon, ezért a tollat ragadóknak azt tanácsolja, hogy érzéseik szerint öntsék szavakba gondolataikat.
Füry Ferenc nem bánja, hogy benevezett a tehetségkutatóra, ezért mindenkinek ajánlja a hasonló próbálkozást. Kiesését nem kudarcnak tekinti, mert ő eleve úgy indult neki, hogy nem lehet mindenki az első. A világ életében Los Angelesbe vágyódó – talán nem sértődik meg érte – különös figura, egyszer talán eljut az  áhított tájra. – Nem  tudsz nagyon más lenni, mert akkor már nem is te vagy. Fogadd el önmagad olyannak, amilyennek születtél, és az a lényeg, hogy ügyes és szorgalmas legyél. E filozofikus gondolatok után túlzottan nem kellett biztatni, mert Füry nagy átéléssel megint a húrok közé csapott.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.