Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

400 millió forintból korszerűsítik a kapuvári strandot

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő közbenjárására megoldódni látszik a kapuváriak egyik régi, akut problémája: a város meleg vizes
kútja is bekapcsolódhat a fürdőüzemeltetés komplett rendszerébe.

Hámori György és a fürdő üzemeltetője a pandémiás helyzet miatt döntött úgy, hogy 2020 nyarán zárva marad a kapuvári strand. A polgármester elmondta, hogy az intézkedésnek elsősorban anyagi okai voltak, hiszen az előre kalkuláható veszteség a nyitással a többszörösére nőtt volna, és egyébként is erre az évre tervezték a fürdő felújítását. Mára mindenki számára egyértelművé vált, hogy a strand modernizálásra szorul.

Miért most jutott el oda az önkormányzat, hogy több energiát és pénzt fordít a fürdő korszerűsítésére?
Az elmúlt években elsősorban azokat az intézményeket újították fel, amelyek nagymértékben meghatározzák a lakosság komfortérzetét, hiszen ezeken a helyeken zajlik a mindennapi élet. Ilyenek az óvodák, az iskolák, a közterek, a bölcsőde, és sorolhatnánk tovább. Nem mindegy, hogy a családok milyen körülmények közt hagyják ott a gyermekeket nap mint nap – magyarázta a városvezető. A „fenntartható” épületnek ma már meg kell felelnie a komoly energetikai feltételeknek is, ami átfogó korszerűsítés nélkül csak vágyálom maradna.

A strandfejlesztést önerőből kezdték el, mely több ütemben fog megvalósulni. Kiindulásként 100 millió forintot költenek a strand korszerűsítésére, mely a tanmedence, valamint villamos hálózatot és a hideg vizes ellátórendszer komplett felújítását foglalja magában. A tanmedence volt a legrosszabb állapotban, ezért ott kezdődött a felújítás. Mivel 2020-ban elmaradt az úszásoktatás is, szeretnék, ha minél előbb, akár már idén tavasszal bepótolhatnák a foglalkozásokat.
Ezt követően megoldják a termálvíz behozatalát, és remélhetőleg marad pénz
a nagymedencére is, utána pedig a meleg vizessel folytatódna a munka. A fejlesztés további ütemezése sok mindenen múlik, de ha végeztek a strand egy-egy részlegével, át fogják adni a nagyközönségnek már az idei szezonra.
Természetesen a 400 millió forint nem kis tétel, de azért csodát senki se várjon tőle, mert ekkora pénzből nem lehet minden igényt kielégítő csodás strandot létrehozni – figyelmeztetett Hámori György, hozzátéve: ez a lépés viszont elengedhetetlen ahhoz, hogy tovább folytatódjon a beruházássorozat.

Az önkormányzat szeretné saját kézbe venni a fürdő üzemeltetését annak ellenére, hogy az eddigi vezetőséggel jó viszonyt ápolnak. A polgármester cáfolta azokat a városban terjengő híreket, amelyek szerint eladták a strandot: Az objektum továbbra is az önkormányzat tulajdona és az is fog maradni – szögezte le.
A kapuváriak a fürdőt és az ott található szolgáltatásokat elsősorban a helyiek kiszolgálására szánják, de a későbbiekben nincs kizárva, hogy bekapcsolódjon a hazai turizmus vérkeringésébe.
l

Beküldés dátuma: 2021. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek