Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

3-tól 99 éves korig bárki részt vehetett a történelmi íjászversenyen

Az íjászat nem kor kérdése - jegyezte meg a főszervező, ezért szinte bárki benevezhetett a célba lövésre. A manó csoportba az óvodások, a gyermek kategóriába az alsó tagozatosok, az ifibe a felsősök és a középiskolások, a felnőtt csoportba pedig értelemszerűen a nagyobb lányok és fiúk, valamint a gyakorlottabb íjászok versenyezhettek. Szabó István örült az igazi “íjászidőnek”, mely akkor a legideálisabb, ha nem süt hét ágra a nap, és szinte megszűri a felhő a vakító fényt, valamint a szél sem erős. Egy-egy céltáblánál három lövés engedélyezett. Tavaly a gazdanapok keretében a KSE-pályán, 48 fő részvételével bonyolították a tíz lőállásos,  kétfordulós versenyt, s annak sikerén felbuzdulva gondoltak a folytatásra. Az idei helyszín kiválasztásában a környezet védelme és szeretete is megfogalmazódott, és a jó hangulatú találkozóval a régi hagyományos magyar íjászatot szeretnék feleleveníteni. A jelentkezők száma alapján úgy tűnik, van rá érdeklődés, mert legutóbb majdnem 80-an jöttek el a Hany Istók íjásztalálkozóra, melyen ugyan pontoznak, de a versengés nem vérre megy. Szabó István megköszönte a segítséget az íjásztársaknak, valamint a rendezvényt szponzoráló támogatóknak. A következő ilyen jellegű megmérettetést szeptember 3-án tartják Kapuváron.

A II. Hany Istók történelmi íjászverseny végeredménye:
Manó (7 évesig) 1. Józsa Csenge 272 ponttal, 2. Németh Botond 227 ponttal, 3. Völcsei Barnabás 135 ponttal. Gyermek (7-12 évesig) 1. Homor Ádám 381 ponttal, 2. Szabó Balázs 307 ponttal, 3. Németh Máté 294 ponttal. Ifi (12-18 évesig) 1. Cserháti Roland 360 ponttal, 2. Erdős Mátyás 355 ponttal, 3. Polgár Krisztián 325 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Kiss Gyula 396 ponttal, 2. Kreiter Csaba 365 ponttal, 3. Szabó Ferenc 362 ponttal. Lányok - gyermek (7-12 év) 1. Bors Dorina 164 ponttal, 2. Preidl Diána 120 ponttal, 3. -. Ifi (12-18 évesig) 1. Sipos Patrícia 227 ponttal, 2. Tóth Krisztina 225 ponttal, 3. Herenkovics Adél 203 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Szabóné Vida Krisztina 307 ponttal, 2. Józsa Krisztina 276 ponttal, 3. Völcseiné Markó Mónika 201 ponttal.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.