Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

3-tól 99 éves korig bárki részt vehetett a történelmi íjászversenyen

Az íjászat nem kor kérdése - jegyezte meg a főszervező, ezért szinte bárki benevezhetett a célba lövésre. A manó csoportba az óvodások, a gyermek kategóriába az alsó tagozatosok, az ifibe a felsősök és a középiskolások, a felnőtt csoportba pedig értelemszerűen a nagyobb lányok és fiúk, valamint a gyakorlottabb íjászok versenyezhettek. Szabó István örült az igazi “íjászidőnek”, mely akkor a legideálisabb, ha nem süt hét ágra a nap, és szinte megszűri a felhő a vakító fényt, valamint a szél sem erős. Egy-egy céltáblánál három lövés engedélyezett. Tavaly a gazdanapok keretében a KSE-pályán, 48 fő részvételével bonyolították a tíz lőállásos,  kétfordulós versenyt, s annak sikerén felbuzdulva gondoltak a folytatásra. Az idei helyszín kiválasztásában a környezet védelme és szeretete is megfogalmazódott, és a jó hangulatú találkozóval a régi hagyományos magyar íjászatot szeretnék feleleveníteni. A jelentkezők száma alapján úgy tűnik, van rá érdeklődés, mert legutóbb majdnem 80-an jöttek el a Hany Istók íjásztalálkozóra, melyen ugyan pontoznak, de a versengés nem vérre megy. Szabó István megköszönte a segítséget az íjásztársaknak, valamint a rendezvényt szponzoráló támogatóknak. A következő ilyen jellegű megmérettetést szeptember 3-án tartják Kapuváron.

A II. Hany Istók történelmi íjászverseny végeredménye:
Manó (7 évesig) 1. Józsa Csenge 272 ponttal, 2. Németh Botond 227 ponttal, 3. Völcsei Barnabás 135 ponttal. Gyermek (7-12 évesig) 1. Homor Ádám 381 ponttal, 2. Szabó Balázs 307 ponttal, 3. Németh Máté 294 ponttal. Ifi (12-18 évesig) 1. Cserháti Roland 360 ponttal, 2. Erdős Mátyás 355 ponttal, 3. Polgár Krisztián 325 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Kiss Gyula 396 ponttal, 2. Kreiter Csaba 365 ponttal, 3. Szabó Ferenc 362 ponttal. Lányok - gyermek (7-12 év) 1. Bors Dorina 164 ponttal, 2. Preidl Diána 120 ponttal, 3. -. Ifi (12-18 évesig) 1. Sipos Patrícia 227 ponttal, 2. Tóth Krisztina 225 ponttal, 3. Herenkovics Adél 203 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Szabóné Vida Krisztina 307 ponttal, 2. Józsa Krisztina 276 ponttal, 3. Völcseiné Markó Mónika 201 ponttal.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.