Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

3-tól 99 éves korig bárki részt vehetett a történelmi íjászversenyen

Az íjászat nem kor kérdése - jegyezte meg a főszervező, ezért szinte bárki benevezhetett a célba lövésre. A manó csoportba az óvodások, a gyermek kategóriába az alsó tagozatosok, az ifibe a felsősök és a középiskolások, a felnőtt csoportba pedig értelemszerűen a nagyobb lányok és fiúk, valamint a gyakorlottabb íjászok versenyezhettek. Szabó István örült az igazi “íjászidőnek”, mely akkor a legideálisabb, ha nem süt hét ágra a nap, és szinte megszűri a felhő a vakító fényt, valamint a szél sem erős. Egy-egy céltáblánál három lövés engedélyezett. Tavaly a gazdanapok keretében a KSE-pályán, 48 fő részvételével bonyolították a tíz lőállásos,  kétfordulós versenyt, s annak sikerén felbuzdulva gondoltak a folytatásra. Az idei helyszín kiválasztásában a környezet védelme és szeretete is megfogalmazódott, és a jó hangulatú találkozóval a régi hagyományos magyar íjászatot szeretnék feleleveníteni. A jelentkezők száma alapján úgy tűnik, van rá érdeklődés, mert legutóbb majdnem 80-an jöttek el a Hany Istók íjásztalálkozóra, melyen ugyan pontoznak, de a versengés nem vérre megy. Szabó István megköszönte a segítséget az íjásztársaknak, valamint a rendezvényt szponzoráló támogatóknak. A következő ilyen jellegű megmérettetést szeptember 3-án tartják Kapuváron.

A II. Hany Istók történelmi íjászverseny végeredménye:
Manó (7 évesig) 1. Józsa Csenge 272 ponttal, 2. Németh Botond 227 ponttal, 3. Völcsei Barnabás 135 ponttal. Gyermek (7-12 évesig) 1. Homor Ádám 381 ponttal, 2. Szabó Balázs 307 ponttal, 3. Németh Máté 294 ponttal. Ifi (12-18 évesig) 1. Cserháti Roland 360 ponttal, 2. Erdős Mátyás 355 ponttal, 3. Polgár Krisztián 325 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Kiss Gyula 396 ponttal, 2. Kreiter Csaba 365 ponttal, 3. Szabó Ferenc 362 ponttal. Lányok - gyermek (7-12 év) 1. Bors Dorina 164 ponttal, 2. Preidl Diána 120 ponttal, 3. -. Ifi (12-18 évesig) 1. Sipos Patrícia 227 ponttal, 2. Tóth Krisztina 225 ponttal, 3. Herenkovics Adél 203 ponttal. Felnőtt (18 évtől) 1. Szabóné Vida Krisztina 307 ponttal, 2. Józsa Krisztina 276 ponttal, 3. Völcseiné Markó Mónika 201 ponttal.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.