Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

2021 méltó lezárása és ígéretes évkezdés Kapuváron

Gyopáros Alpár és Hámori György decemberi közös sajtótájékoztatójának apropóját három téma szolgáltatta: az Osli úti beruházás, a Civilház átadója, valamint a termálfürdő további fejlesztése. Az országgyűlési képviselő ráadásként gratulált a városvezetőnek, illetve a kapuváriaknak, majd hozzátette: használják egészséggel a beruházások eredményeit.

Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő a Kapuváron tartott sajtónyilvános eseményen arra emlékeztetett, hogy évek óta jelentős komplex útfejlesztési program zajlik Kapuváron és a környező településeken. Kijelentését több kapuvári példával is alátámasztotta: elkészült a Rákóczi, a Kossuth és a Damjanich utca. A Pomogyi út jelentős része szintén fel lett újítva, mintegy 7,5 kilométer hosszan.

– Az útfelújítások kisebb részét egyéb hazai forrásból, a nagyobb részét pedig – a Magyar Falu Program keretében – a falusi útalapból finanszírozzuk. A Kapuvárt Oslival összekötő út szintén a falusi útalap része. Két irányból indultunk el és elkészült Kapuvár belterületi szakasza, vagyis az Osli utca, valamint Osli belterületi szakasza. Már csak az összekötése hiányzik az elkészült utaknak – fogalmazott Gyopáros Alpár, hozzátéve: Ezzel nincs vége, mert folytatódik a program. További lekötött pénzforrás áll a rendelkezésre. Régóta várat magára a 85-ös főutat Babóttal összekötő út felújítása, de ebbe a körbe tartozik Veszkény és Beled belterületi útfejlesztése is.
Minden rossz állapotban lévő mellékúthálózati szakaszt rendbe fognak tenni, melyhez az építőipari kapacitás is a rendelkezésre áll. Mivel elkészült az M85-ös gyorsforgalmi út, az ott dolgozó szakemberek a mellékutak felújításával folytathatják munkájukat – egészítette ki Gyopáros Alpár.

A Területfejlesztési Operatív Programból (TOP) finanszírozták azt a projektet, melynek keretében elkészült a kapuvári Civilház. Gyopáros Alpár kiegészítésként hozzáfűzte: az elmúlt időszakban számtalan TOP-os fejlesztés valósult meg Kapuváron. Ilyen volt a házhelyi óvoda felújítása, a lakótelepi orvosi rendelő korszerűsítése, de elkészült a Rábaköz legnagyobb játszótere is a városban, ezenkívül kerékpárút és inkubátorház épült – hangsúlyozta a kormánybiztos, majd megköszönte Hámori György áldozatos munkáját. Szerinte Kapuvár polgármestere nem csupán a kisváros vezetőjeként, hanem a projekt menedzselési feladatait végző Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés tagjaként, azon belül a is területfejlesztési bizottság elnökeként vállalt oroszlánrészt abban, hogy hatékony legyen a TOP-os források felhasználása az egész megyében. Hámori György jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy már a következő hétéves uniós gazdasági ciklus TOP-os forrásait is megtervezték. Csak ebben a térségben milliárdos nagyságrendben várhatóak a fejlesztések, többek közt Kapuváron.

Kapuvár vezetője a sajtótájékoztatót megelőzően osztotta meg az örömhírt a nyilvánossággal, amely szerint további 600 millió forintot biztosít a kormány a kapuvári fürdő fejlesztésére – állapította meg Gyopáros Alpár, majd így folytatta: Az elmúlt években főleg a Magyar Falu Program került a célkeresztbe, mint a leginkább sikereket felmutató fejlesztési munkaterv, de akkor sem szabad megfeledkezni a TOP-os pályázatokról és az egyéb hazai forrásokból megvalósuló beruházásokról sem, melyekből Csorna és Kapuvár egyaránt sokat profitált. Utóbbi településen elkészült a házhelyi idősek otthona első üteme, ezenkívül befejeződött a fürdőfejlesztés szintén első etapja is. A csővezetékrendszer korszerűsítése után a vizet biztosító kút lesz felújítva, továbbá egyéb látványelemekkel bővül a kapuvári termál. Szintén ide kapcsolódik, hogy befejezéséhez közeledik a tanuszoda építése, amit előreláthatólag jövő tavasszal fognak átadni.

Hámori György köszöntőjében arról beszélt, hogy a város és az országgyűlési képviselő közös munkájának eredménye az a sok-sok Kapuvárt, valamint környékbeli települést érintő fejlesztés, mely a szoros együttműködésnek köszönhetően jöhetett létre – fűzte hozzá.
Az egykori Édász-ház régi leromlott épülete statikailag kifogástalan, ezért érdemes volt nekilátni az egyéb felújításoknak. A 75 millió forint pályázati pénzből megvalósuló beruházáshoz az önkormányzat 8 millió forint önrésszel járult hozzá, melynek révén napelemekkel szeretnék csökkenteni az energiaszámlákat. A fúvósokon kívül itt működik a Rábaköz Rádió, a Civilház többi termének hasznosítását pedig a Rábaközi Művelődési Központ fogja koordinálni. Az épület környezetét és az udvart 2022 tavaszán fogják kicsinosítani.

Beküldés dátuma: 2021. 12. 14.

Kapcsolódó hírek

További hírek

Hirdetés