Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hirdetés

1956-ot a legtisztább forradalomnak tartják világszerte

A forradalmárok és a szabadságharcosok bátorságát, valamint a forradalmat vérbefojtó kommunista diktatúra áldozatait ünnepeljük október 23-án. A példaképekből erőt meríthet az utókor – fogalmazott Gyopáros Alpár.

1956 hősei eszméletlen céltudatossággal fordíetották meg a történelmet, akik közül sokan életükkel fizettek a szabadságért, de szellemük és tetteik örökké élnek a nemzet szívében. Tettre kész ifjak, érett korú bátrak, férjüket és gyermekeiket féltő magyar feleségek és anyák, a vidék névtelen hősei küzdöttek a hazáért. A tisztességes vidéki forradalmárok nem támadtak senkire, mindössze annyit tettek, hogy rendet tartottak településükön, később hol élelemmel, hol iránymutatással segítették mindazon tízezreket, akik a terror elől menekültek a Rábaközön át – mondta ünnepi köszöntőjében Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő arról, beszélt, hogy 1956 több volt mint forradalom. Fosztogatás és esztelen önbíráskodás nélkül zajlottak az események, az elesettek családjait támogató pénzgyűjtő ládák érintetlenül maradtak. Ezek az események mind hozzájárultak ahhoz, hogy 1956-ot a legtisztább forradalomnak tartják világszerte. 

Kenesei Ferenc szerint azon településeken is van létjogosultsága az 1956-os emlékműnek, ahol látszólag nyugalomban telt ez a vészterhes időszak, mert a hősök előtt az ország minden részén tisztelegni kell. A bodonhelyi önkormányzat 1956-os Emlékbizottsághoz benyújtott pályázata kedvező elbírálásban részesült. A község némi önrész hozzáadásával készíttette el az emlékművet. A polgármester megköszönte a pályázatban, valamint a szobor elkészítésében résztvevők munkáját.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek