Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

160 év egy iskola életében már történelem

Egy község és közösség életében kiemelkedő helyet foglal el az iskola, ezért is tekintik fontosnak Enesén, hogy a tanév végére elkészül az iskola történetét bemutató kiadvány. A település vezetője hangsúlyozta: sokan és sokat tettek azért, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között tanulhassanak. Az évforduló egyben az összegzés ideje is, ezért felidézték az intézmény alapításától - a jelentősebb eseményeken át - napjainkig tartó fontosabb állomásokat. - Nekünk azért elsősorban a mára kell koncentrálnunk, az önkormányzatnak az a feladata, hogy biztosítsa a megfelelő feltételeket - hangzott a polgármestertől.  Megszólalásában hozzátette azt, hogy az enesei iskola infrastrukturális szempontból jó helyzetben van, ezért fel tudja venni a versenyt a városi társintézményekkel is. A szakmai munkát a pedagógusok és a tanulók közös tevékenysége jelenti, ezért rajtuk múlik, hogy a miként használják ki az adottságokat. Az enesei iskola hírneve jó, az országos mérési eredmények között pedig jobb helyet foglalnak el, mint az átlag  községi intézmények. - 2010 vagy 2011-ben - ezt a képviselő-testület el fogja dönteni - közel 15 millió forintos fejlesztés elé nézünk. Sikeresen szerepelt az önkormányzat a minisztérium által kiírt pályázaton; az iskola fűtéskorszerűsítését és a nyílászárók cseréjét tudjuk megvalósítani - számolt be az örvendetes tényről Mesterházy József.

Bartos Ilona igazgató az iskola életét úgy kommentálta, hogy a többi oktatási intézményhez hasonlóan nekik is van részük örömben és bánatban egyaránt. Nehézséget okoz számukra a csökkentett állami támogatás, ugyanakkor jókedvre hangolja őket, ha sikerül egy-egy fejlesztést végrehajtani.  A pedagógusok komoly szakmai munkát folytatnak az eredmények érdekében. A nyilatkozó elmondta, hogy huszonnégy elsőst írattak be a következő tanévre az enesei iskolába. - Szeretnénk ebben a mozgó és változó világban megőrizni a stabilitásunkat, és gyermekközpontú, értékeket közvetítő intézményben dolgozni - hangzott a jövőre vonatkozó elképzelés.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.