Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

160 év egy iskola életében már történelem

Egy község és közösség életében kiemelkedő helyet foglal el az iskola, ezért is tekintik fontosnak Enesén, hogy a tanév végére elkészül az iskola történetét bemutató kiadvány. A település vezetője hangsúlyozta: sokan és sokat tettek azért, hogy a gyermekek megfelelő körülmények között tanulhassanak. Az évforduló egyben az összegzés ideje is, ezért felidézték az intézmény alapításától - a jelentősebb eseményeken át - napjainkig tartó fontosabb állomásokat. - Nekünk azért elsősorban a mára kell koncentrálnunk, az önkormányzatnak az a feladata, hogy biztosítsa a megfelelő feltételeket - hangzott a polgármestertől.  Megszólalásában hozzátette azt, hogy az enesei iskola infrastrukturális szempontból jó helyzetben van, ezért fel tudja venni a versenyt a városi társintézményekkel is. A szakmai munkát a pedagógusok és a tanulók közös tevékenysége jelenti, ezért rajtuk múlik, hogy a miként használják ki az adottságokat. Az enesei iskola hírneve jó, az országos mérési eredmények között pedig jobb helyet foglalnak el, mint az átlag  községi intézmények. - 2010 vagy 2011-ben - ezt a képviselő-testület el fogja dönteni - közel 15 millió forintos fejlesztés elé nézünk. Sikeresen szerepelt az önkormányzat a minisztérium által kiírt pályázaton; az iskola fűtéskorszerűsítését és a nyílászárók cseréjét tudjuk megvalósítani - számolt be az örvendetes tényről Mesterházy József.

Bartos Ilona igazgató az iskola életét úgy kommentálta, hogy a többi oktatási intézményhez hasonlóan nekik is van részük örömben és bánatban egyaránt. Nehézséget okoz számukra a csökkentett állami támogatás, ugyanakkor jókedvre hangolja őket, ha sikerül egy-egy fejlesztést végrehajtani.  A pedagógusok komoly szakmai munkát folytatnak az eredmények érdekében. A nyilatkozó elmondta, hogy huszonnégy elsőst írattak be a következő tanévre az enesei iskolába. - Szeretnénk ebben a mozgó és változó világban megőrizni a stabilitásunkat, és gyermekközpontú, értékeket közvetítő intézményben dolgozni - hangzott a jövőre vonatkozó elképzelés.

Beküldés dátuma: 2010. 06. 16.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Mire számíthatnak a Csukásba jelentkező diákok?

  A végzősöknek 2019. február 15-éig kell leadniuk a jelentkezési  lapokat általános iskolájukban, ahonnét a célintézményekhez továbbítják a kitöltött íveket.

 • Rómában nagyra értékelik a kapuváriak főzőtudományát

  A Rómába utazó kapuvári küldöttség igazi csapatmunkában látott neki az ebédfőzésnek. A könnyfakasztó műveletek alól sem vonhatta ki magát senki: a polgármester a többiekkel együtt  aprította a töménytelen mennyiségű hagymát.

 • 130 éves a rábapordányi tűzoltó egyesület

  Nehéz lenne számszerűsíteni az elmúlt százharminc esztendőben elvégzett tűzoltási feladatokat, de Márkus János megjegyezte, hogy szívből segítettek az embereken.

 • Megemlékezés a doni harcok áldozataira

  A 2012-ben alakult Kapuvári Bográcsos Egyesület főleg gasztronómiai programok szervezésével szerzett magának ismertséget, de nemcsak a konyhaművészetek keltették fel az érdeklődésüket.

 • Megemlékezés a doni katasztrófára

  A 2. magyar hadsereg tragédiája, a volt Szovjetunió területén, a Don folyó mellett embertelen körülmények között elhunytak emléke előtt tisztelegtek Csornán.