Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Verébfesztivál" a csornai kempingben


Bognár László főszervező közölte: idén 33 fellépő zenekart hívtak az ötödik alkalommal megrendezett “Verébfesztiválra”. A kevésbé ismert kisebb zenekarok és a nagy fesztiválokon fellépő, befutott együttesek is megörvendeztették a közönséget. Néhányan újságunk hasábjain is szerepeljenek ízelítőül: Subscribe, Road, Insane, Prosedtura, Rózsaszín Pittbull, SKA-Pécs. A televíziónknak nyilatkozó főszervező öccsétől származik a kiinduló ötlet: először csak egy csapatot, majd egyre többet kértek fel a zenélésre. A fiú a házuk padlásán talált rá arra a játékpecsétre, mely eleinte a belépőjegyet helyettesítette, és ábrázolta azt az ominózus veréb alakot, mely a fesztiválnak nevet adott. Az azonosító egyébként nagyon találó, hiszen a verebek - legyen az házi vagy mezei - csapatokba verődve óriási ricsajt csapnak.
A Szorgos Hangya Egyesület szintén a fesztivál kedvéért jött létre, de a “verébrendezvényen”kívül más programokat is szerveznek, például focikupát, egyéb zenei összejöveteleket. Minden 18 éven felüli csatlakozhat a csornai fiatalok szórakoztatására verbuválódott egyesülethez - tájékoztatott Bognár László. A csornai önkormányzat jó kis munkára fogta a fiatalokat, akik a bérleti díj helyett azzal fizettek, hogy “szalonképessé”tették a lepusztult kemping környezetét. A tavaly ősszel lehullott faleveleket is össze kellett takarítaniuk a beköltözőknek. A hajnali négytől délután kettőig sziesztázó fesztiválosok szinte egész nap dübörögtek.
A rendezvény kis számú érdeklődővel indult, de tavaly elérte az ezret, idén pedig még többen jöttek. Párducmintás ruhába öltözött lány lelkesen harsogta a mikrofonba, hogy mi minden földi jóval találkozik az, aki részt vesz a “Verébfesztivál”-on. Miután befejezte mondandóját, a mellette álló Viola kezébe tuszkolta a hangját továbbító eszközt. A magas, sportos csajszi megállapította: érdekes arcok és szokatlan hajú egyének vannak jelen. Ezt feltétlen elhisszük, mert ha már őnekik is szokatlanok, akkor mit mondjanak az átlagpolgárok! A lányok látható örömmel fogadták Edvárd poénkodó fesztiválbeharangozóját: “Tök”megéri  a csornai buli, s ha másért nem, legalább őt magát meg lehet tekinteni. A színpad közelében sem unatkoztak a kempinglakók, mert amikor a fertőszentmiklósiaknak szánt egyik szám felhangzott, olyan eszeveszett táncba kezdtek egymást taszigálva a rockerek, mintha az áram rázta volna meg őket. A punkérzés kakaduhoz hasonló, színes hajviseletet eredményez; ez látszólag feldobja a bulizókat. A piros-kockás szoknyában üldögélő lány a szolidabbak közül való,
elmondta, hogy nem követi az aktuális divatot, inkább maga varrja a ruhadarabokat. Csilla Szlovákiából jött  a csornai fesztiválra. Hogy mi vonzotta egészen idáig? Az elfogadható ár, a jó társaság, a változatos programkínálat, a punk zene ritmusa és szövege. A Macskanadrág című csapat hűen tükrözi az ő gondolatvilágát. - Az a lényeg, hogy ne legyünk egyformák, mert az úgy túl unalmas! - fogalmazta meg ars poeticáját. A társaság egyébként barátságos volt kollégánkkal, szinte asszisztáltak az operatőrnek.


Beküldés dátuma: 2010. 08. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.