Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Próbálok mindenkinek a kedvében járni"

Mező Jenő mielőtt elindította vállalkozását, az ikrényi gazdaságban dolgozott, és a téesz Ifájának vezetése közben kapott kedvet a buszozáshoz. A kezdetekkor mindössze egy  traktorral rendelkezett, ami helyett néhány év múlva tehergépjárművet vásárolt, az Ifa-buszt pedig a tizenegy fős baráti társaság totónyereményének rá eső részéből vette meg. Az állandó fuvaroktól  elhasználódnak járművei, ezért időnként muszáj cserélni, de ma már olyan busszal rendelkezik, amellyel külföldre is bátran elmehet. Mivel autószerelő, a régebbi Ikaruszokat még maga is megjavította, de a mostani modern járműveket a kerékcserén kívül már szakszervizre bízza. Egyik legidősebb négykerekűje elérte a harminc éves kort is, melynek puha üléseit nagyon kedvelték a nyugdíjasok, mert kényelmesebbnek találták. A vállalkozó szerint  hosszabb utazáskor érdemes lekötni a gyerekek figyelmét valamilyen videofilmmel, mert hamar szétbütykölik a kezük ügyébe kerülő dolgokat a buszon. Mező Jenő hangsúlyozta: vezetés közben nem tudja teljes odafigyeléssel a tájat szemlélni, de a rengeteg útvonal közül a spanyol tengerpart tetszett neki leginkább, de lenyűgözte Párizs, ahol éjszaka pillantotta meg először az Eiffel-tornyot. Rómában főleg a motorosokra kell ügyelni, mert minden irányból előznek és még a járdára sem átallanak felhajtani.
A hozzátartozók már megszokták a családfő hosszabb távolléteit; gyermekei felnőttek és élik saját életüket, de fia szintén hasonló pályát választott, mert kamionsofőr lett.  Mező Jenő szervezett útjait sokan ismerik. Az előrelátó iskolai osztályok például már szeptemberben lefoglalják nála a tavaszi kirándulás időpontját, ezenkívül sok visszatérő nyugdíjas vendége van, sőt, az egyik volt tanárnő idegenvezetést is vállal a hazai kirándulásokon. Az enesei önkormányzat egyhetes Róma környéki útra készül, a rábapatonai Bolero Tánccsoportot pedig hódmezővásárhelyi versenyre fogja szállítani. Jól érzi magát a sofőr, ha utasai  nótáznak hazafele, vezetőtársai közül pedig azokat kedveli leginkább, akik udvariasan jeleznek egymásnak. Azért érezhető, hogy apad az emberek pénztárcája, mert egyre nehezebben szerveznek komplett csoportokat az utazási irodák.
Mező Jenő néha nem bánná, ha három szeme lenne, mert egyiket a visszapillantóra, a másikat a külső tükörre szegezné, a harmadikkal pedig folyamatosan előre nézne. A balesetveszélyes helyzeteket ő sem kerülheti el, de szerencsére komolyabb baj nem történt vele az utakon. A vállalkozó megjegyezte: felelősségteljes és odafigyelést igénylő tevékenység az övé, hiszen járművével nem élettelen rakományt szállít, hanem különböző korú is igényű emberekkel  foglalkozik. A váratlan helyzetekre nem lehet felkészülni, erre főleg születni kell - jelezte a buszsofőr.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Dr. Németh Miklós a nagy előd méltó utóda szeretne lenni

  Beled új aljegyzőjének az önkormányzati igazgatás teljesen új területet jelent, de szerencséje van, mert dr.

 • A kapuváriak jövő évi ajándéka - 2021-ben birtokba vehetik az új szabadidőparkot

  A barnamezős beruházás olyan elhagyott üzemi területek felújítását  jelenti, mely  alkalmassá teszi az objektumot a korábbiaktól eltérő, más jellegű újrahasznosításra – tájékoztatta a lakosságot Hámori György, aki szerint  hiánypótló fejlesztés lesz a városban a családok kikapcsolódását szolgáló szabadidőpark létesítése.

 • 2021 januárjától tilos a növényi hulladékégetés

  Jelenleg önkormányzati engedélyhez kötött a kerti hulladékégetés, de 2021. január elsejétől hazánk egész területén tilos lesz ez a tevékenység.

 • A Csornai Múzeum épületének titkai

  A csornaiak hajlamosak azt hinni, hogy pontosan ismerik a premontrei prépostság épületét, ahol az ’50-’70-es években járási központ, valamint házasságkötőterem működött, vagy azokból az időkből, amikor 1989 után visszatértek a szerze-tesek a városba – fogalmazott Aszt Ágnes régész-muzeoló-gus, aki Csorna emblematikus épülete előtt állva kezdte is-mertetőjét a Rábaközi Televízió nézőinek.

 • Még gyakoribb fertőtlenítés a beledi iskolakonyhán

  Televíziós forgatásunkkor frankfurti leves és sajtos metélt készült, mellé almát kínáltak az étkezőknek a beledi iskolakonyhán.