Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Próbálok mindenkinek a kedvében járni"

Mező Jenő mielőtt elindította vállalkozását, az ikrényi gazdaságban dolgozott, és a téesz Ifájának vezetése közben kapott kedvet a buszozáshoz. A kezdetekkor mindössze egy  traktorral rendelkezett, ami helyett néhány év múlva tehergépjárművet vásárolt, az Ifa-buszt pedig a tizenegy fős baráti társaság totónyereményének rá eső részéből vette meg. Az állandó fuvaroktól  elhasználódnak járművei, ezért időnként muszáj cserélni, de ma már olyan busszal rendelkezik, amellyel külföldre is bátran elmehet. Mivel autószerelő, a régebbi Ikaruszokat még maga is megjavította, de a mostani modern járműveket a kerékcserén kívül már szakszervizre bízza. Egyik legidősebb négykerekűje elérte a harminc éves kort is, melynek puha üléseit nagyon kedvelték a nyugdíjasok, mert kényelmesebbnek találták. A vállalkozó szerint  hosszabb utazáskor érdemes lekötni a gyerekek figyelmét valamilyen videofilmmel, mert hamar szétbütykölik a kezük ügyébe kerülő dolgokat a buszon. Mező Jenő hangsúlyozta: vezetés közben nem tudja teljes odafigyeléssel a tájat szemlélni, de a rengeteg útvonal közül a spanyol tengerpart tetszett neki leginkább, de lenyűgözte Párizs, ahol éjszaka pillantotta meg először az Eiffel-tornyot. Rómában főleg a motorosokra kell ügyelni, mert minden irányból előznek és még a járdára sem átallanak felhajtani.
A hozzátartozók már megszokták a családfő hosszabb távolléteit; gyermekei felnőttek és élik saját életüket, de fia szintén hasonló pályát választott, mert kamionsofőr lett.  Mező Jenő szervezett útjait sokan ismerik. Az előrelátó iskolai osztályok például már szeptemberben lefoglalják nála a tavaszi kirándulás időpontját, ezenkívül sok visszatérő nyugdíjas vendége van, sőt, az egyik volt tanárnő idegenvezetést is vállal a hazai kirándulásokon. Az enesei önkormányzat egyhetes Róma környéki útra készül, a rábapatonai Bolero Tánccsoportot pedig hódmezővásárhelyi versenyre fogja szállítani. Jól érzi magát a sofőr, ha utasai  nótáznak hazafele, vezetőtársai közül pedig azokat kedveli leginkább, akik udvariasan jeleznek egymásnak. Azért érezhető, hogy apad az emberek pénztárcája, mert egyre nehezebben szerveznek komplett csoportokat az utazási irodák.
Mező Jenő néha nem bánná, ha három szeme lenne, mert egyiket a visszapillantóra, a másikat a külső tükörre szegezné, a harmadikkal pedig folyamatosan előre nézne. A balesetveszélyes helyzeteket ő sem kerülheti el, de szerencsére komolyabb baj nem történt vele az utakon. A vállalkozó megjegyezte: felelősségteljes és odafigyelést igénylő tevékenység az övé, hiszen járművével nem élettelen rakományt szállít, hanem különböző korú is igényű emberekkel  foglalkozik. A váratlan helyzetekre nem lehet felkészülni, erre főleg születni kell - jelezte a buszsofőr.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.