Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Jön a tél" után már a tavaszi dalokkal készülnek

A Garabonciás együttes Télen korán jön az est című, 2011 végén megjelent CD-jével az év végi ünnepkört dolgozta fel. A megzenésített verseket, Mikulás- és karácsonyváró dalokat tartalmazó albumra rábaközi hangzású, népies nóták is felkerültek. A csapat év végén előadott csornai koncertjén többségben voltak azok a dalok, amelyeket maguk hangszereltek, tehát hűen tükrözték a Garabonciás hangzásvilágát. Verset kedvelő és olvasó embernek kell lenni ahhoz, hogy el tudják dönteni, melyek a megzenésítésre alkalmas “gyöngyszemek”. Boros Tamás szerint megfelelő alázattal kell nyúlni a rímekbe szedett sorokhoz, hogy megtalálják bennük a szépséget, és ezután az eredeti tartalmat megőrizve szülessen meg a zenei mű. Elengedhetetlen, hogy szinte megmagyarázhatatlan módon érintse meg a lelkét a feldolgozásra váró vers. A klasszikus és elektromos gitáron, valamint tamburán játszó együttesben a nagybőgő, a hegedű és a furulya is hozzájárul a rájuk jellemző hangulat megteremtéséhez..
Kemenesi Ágoston elmondta, hogy negyedik albumuk megjelenése után nem gondolhatnak rögtön a következőre, de van még a tarsolyukban olyan zene, amelyet szívesen rögzítenének. A most kiadott lemezen lévő számokat jól ismerheti a közönség, hiszen nem most adták  elő először azokat.
Az együttes fennállásának több mint húsz esztendeje alatt sok élményben volt része a Garabonciás tagjainak: ezek közül talán a legjelentősebbek azok a közös koncertek, amelyeken a Kalákával és a Szélkiáltó zenekarral léphettek fel, de emlékezetes az olasz ferrarai és a hazai diósgyőri fesztiválon, továbbá a közelmúltban Erdély három különböző részén tett fellépésük, és a felvidéki valamint szlovákiai látogatás. A Leader-pályázatokhoz kapcsolódóan eddig is sok felkérésnek tettek eleget, és ha idén is folytatódik ez a tendencia, akkor az év első felében biztosan további koncertekre készülhetnek a Rábaközbe, valamint az ország többi településére.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 18.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.