Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál"

Kapuiné Titz Ildikó pedagógus a rendezvény lebonyolítására vonatkozó hasznos információkkal látta el a közönséget, amire látszólag rá is szorultak, hiszen enélkül könnyen káosz kerekedett volna a nagy számú résztvevő között. A jelmezes felvonulók egytől tízig kapták a pontszámot attól függően, hogy mennyire nyerte el a zsűri tetszését az alkalmi öltözet. Hogy mekkora fejtörést okozott a szülőknek az a sok színes, ötletgazdag ruházat, amelyben a gyerekek pompáztak, a kavalkádból nem derült ki, de a bírálók ízlését a kreativitás befolyásolta elsősorban. Páncélos és keresztes lovag, római katona, ördög, pókember, seriff, focista, kommandós, Süsü, Mici mackó, varázsló, boszorkány, kalózlány, királynő, hercegnő, tündér, menyasszony, nyuszilány, denevér, bűvész, farkas, hastáncos, cica, katica, és sokáig folytathatnánk a sort. Bármilyen vegyes is a kép, azért nem nehéz kibogarászni a lányokat és a fiúkat a maskarába bújt tömegből. Nálam rögtön a 30-as sorszámot kapott “törpelány”vitte el a prímet, annyira fantasztikus volt! A leírására nem vállalkozom, mert első pillantásra azt sem tudtam, hova tegyem, vagyis hol kezdődik, hol végződik a jelmezes és az igazi személy; mígnem felfedeztem az óriási cilinderen tátongó lyukat, és az azon át mosolygó 3.b-s diáklányt. “Leleplezése”csak azután következett, amikor kinyúlt egy kéz az ajándékért, onnantól nagyjából tudtam, miként képzeljem el a maskara kisméretű viselőjét, és hogy a szabadon hagyott kar valójában nem az övé. Na, ennyi elég, mert belekeveredem, még ha csak a képernyőről is, de ezt tényleg látni kellett. Igazán leleményes volt a félig rendőr, félig rabnak öltözött fiú, a pantomimes ikerpár, a mustáros doboz, a nehezen mozgó óriási ceruza, de lomhaságát el lehet nézni, mert ihletadóját nem sétára találták ki. Ennyire még sosem szorítottam jelmezes versenyzőnek, és kitört belőlem a hurráoptimizmus, amikor a zsűri közölte a végeredményt: győzött a legötletesebb, vagyis a  “törpelány”.
Kapuiné Titz Ildikó, mint a diákönkormányzat felnőtt vezetője elmondta: nyolcvanegy nebuló vállalkozott arra, hogy beöltözzön a bálra. A jókedvű táncosok pihentetőül süteményt, szendvicset és üdítőt fogyasztottak, és idén sem maradt le az asztalokról az iskolában sütött finom farsangi fánk. A tombolatárgyakból befolyt összeget mindig valamilyen hasznos dologra költi az oktatási intézmény.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.