Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

"Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál"

Kapuiné Titz Ildikó pedagógus a rendezvény lebonyolítására vonatkozó hasznos információkkal látta el a közönséget, amire látszólag rá is szorultak, hiszen enélkül könnyen káosz kerekedett volna a nagy számú résztvevő között. A jelmezes felvonulók egytől tízig kapták a pontszámot attól függően, hogy mennyire nyerte el a zsűri tetszését az alkalmi öltözet. Hogy mekkora fejtörést okozott a szülőknek az a sok színes, ötletgazdag ruházat, amelyben a gyerekek pompáztak, a kavalkádból nem derült ki, de a bírálók ízlését a kreativitás befolyásolta elsősorban. Páncélos és keresztes lovag, római katona, ördög, pókember, seriff, focista, kommandós, Süsü, Mici mackó, varázsló, boszorkány, kalózlány, királynő, hercegnő, tündér, menyasszony, nyuszilány, denevér, bűvész, farkas, hastáncos, cica, katica, és sokáig folytathatnánk a sort. Bármilyen vegyes is a kép, azért nem nehéz kibogarászni a lányokat és a fiúkat a maskarába bújt tömegből. Nálam rögtön a 30-as sorszámot kapott “törpelány”vitte el a prímet, annyira fantasztikus volt! A leírására nem vállalkozom, mert első pillantásra azt sem tudtam, hova tegyem, vagyis hol kezdődik, hol végződik a jelmezes és az igazi személy; mígnem felfedeztem az óriási cilinderen tátongó lyukat, és az azon át mosolygó 3.b-s diáklányt. “Leleplezése”csak azután következett, amikor kinyúlt egy kéz az ajándékért, onnantól nagyjából tudtam, miként képzeljem el a maskara kisméretű viselőjét, és hogy a szabadon hagyott kar valójában nem az övé. Na, ennyi elég, mert belekeveredem, még ha csak a képernyőről is, de ezt tényleg látni kellett. Igazán leleményes volt a félig rendőr, félig rabnak öltözött fiú, a pantomimes ikerpár, a mustáros doboz, a nehezen mozgó óriási ceruza, de lomhaságát el lehet nézni, mert ihletadóját nem sétára találták ki. Ennyire még sosem szorítottam jelmezes versenyzőnek, és kitört belőlem a hurráoptimizmus, amikor a zsűri közölte a végeredményt: győzött a legötletesebb, vagyis a  “törpelány”.
Kapuiné Titz Ildikó, mint a diákönkormányzat felnőtt vezetője elmondta: nyolcvanegy nebuló vállalkozott arra, hogy beöltözzön a bálra. A jókedvű táncosok pihentetőül süteményt, szendvicset és üdítőt fogyasztottak, és idén sem maradt le az asztalokról az iskolában sütött finom farsangi fánk. A tombolatárgyakból befolyt összeget mindig valamilyen hasznos dologra költi az oktatási intézmény.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.